REUTERS
JEDAN OD NAJVEĆIH

LEO MESSI OPREZAN UOČI RUSIJE I OKRŠAJA PROTIV VATRENIH 'Imamo tešku skupinu i nismo favoriti za osvajanje naslova, ima boljih momčadi od nas'

LIONEL MESSI Kapetan reprezentacije Argentine u emisiji 'Strast za nogometom' na televiziji El Trece
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 30. svibanj 2018. 10:14

Kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi smatra da Hrvatska igra dobro te da Argentini neće biti lako s prvog mjesta proći skupinu na Svjetskom prvenstvu u kojoj se još nalaze Island i Argentina.

- Približava se veliki izazov za mene osobno, za ovu reprezentaciju i općenito za zemlju. Zemlja sanja uspjeh zajedno s nama, no to je lijepa odgovornost - rekao je 30-godišnji Messi u emisiji “Strast za nogometom” na argentinskoj televiziji El Trece.

- Važno je pobijediti u prvoj utakmici kako bismo preostale dvije odigrali mirno jer se nalazimo u teškoj skupini - dodao je Messi.

Argentina će Svjetsko prvenstvo otvoriti s Islandom, a onda će igrati protiv Hrvatske i Nigerije. Messi je za Argentinu odigrao 123 utakmice i zabio 61 pogodak. Priprema se sa suigračima u toj južnoameričkoj zemlji za SP u Rusiji.

- Dobro smo, jako dobro treniramo, na prvenstvo ćemo otići puni želje, ali i mirni. Ljudi ovdje moraju znati da ne idemo ondje kao kandidati za naslov jer ima boljih momčadi od nas, no mi imamo dobre igrače te ćemo se boriti. Nikako ne smijemo slati poruku da ćemo biti svjetski prvaci jer je stvarnost takva da nismo najbolji. Skromno moramo ići po ostvarenje snova. Dat ćemo sve od sebe bez obzira tko bude protivnik - poručio je kapetan Argentine.

Imam vjere u nas

On smatra Brazil, Francusku i Njemačku boljim reprezentacijama od Argentine, a poraz od 1:6 u prijateljskoj utakmici u Madridu u ožujku i Španjolsku stavlja ispred nje.

- Mi ćemo se boriti bez obzira što su oni favoriti. Imamo mi sposobne i iskusne igrače, željne pobjeda. Imam puno vjere u nas.

U posljednjih trinaest godina s Barcelonom je osvojio sve trofeje, no ni jedan s Argentinom. Bio je poražen u tri finala.

MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 18:  Cristiano Ronaldo of Portugal shakes hands with Lionel Messi of Argentina prior to the International Friendly between Argentina and Portugal at Old Trafford on November 18, 2014 in Manchester, England.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images / Getty Images

- Da, svjetsko prvenstvo je nešto što nemam. Kada ostvariš ciljeve, želiš još više, naravno s Barcelonom želim ponoviti sve naslove te dakako doći do naslova prvaka svijeta s Argentinom. To bi bilo nešto posebno, jedinstveno.

U ljeto 2016. na argentinsku klupu sjeo je Jorge Sampaoli. Od tada su pet puta pobijedili, odigrali tri neriješena susreta te su izgubili u prijateljskim utakmicama od Nigerije i Španjolske.

- Sampaoli zna puno o nogometu. Ima jasne ideje. Meni se ne sviđa kad me pita neke stvari, no nije loše kada trener razgovara s igračima i traži ih mišljenje. Igrači ponekad vide stvari koje trener ne vidi. Naravno, vrijedi i obratno. Zaključno, nema ničeg lošeg u odnosu između njega i nas igrača - objasnio je Messi koji je iz Argentine stigao u Barcelonin pomladak, a o svom eventualnom igranju za Španjolsku, koja je 2010. bila svjetski prvak, rekao je:

- Neki dan sam razgovarao s jednim prijateljem koji mi je rekao: “Gledaj, da si igrao za Španjolsku, već bi bio prvak svijeta.” No to ne bi bilo isto. Očito, nikada mi nije prošlo kroz glavu da igram za Španjolsku.

Linker
02. svibanj 2024 04:20