Marko Miščević/CROPIX
ISTRA IPAK ISPALA

Liga 16 igra se i sljedeće sezone, Lučko i Gorica potvrdili nastup među 'elitom'

U Prvoj HNL će tako igrati Dinamo, Hajduk, Split, Cibalia, Karlovac, Osijek, Zadar, Šibenik, Inter, Zagreb, Rijeka, Slaven Belupo, Varaždin, Lučko, Gorica, te Lokomotiva ili Pomorac
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. lipanj 2011. 23:58

Sinoć u 23 sata Gorica se prijavila za 1. HNL, prethodno je isto učinilo Lučko, dakle uz Hrvatski dragovoljac ispala je Istra 1961. Tako se na dramatičan način, šezdesetak minuta prije isteka roka raspetljao veći dio prvoligaškog klupka. Ostalo je pričekati četvrtak i sastanak Arbitražnog suda HNS-a kojem se obratio Pomorac u želji da i on dobije licencu. Uspije li, u nižu rang seli i Lokomotiva.

Kad je prije dva tjedna održan sastanak “radne skupine” u HNS-u, nakon kojeg je potvrđen ostanak Lige 16, ali i naznačeno kako će tek jedan drugoligaš u najviši rang, i to Gorica, činilo se da su Puljani blizu spasa, između ostaloga iz zbog dobrih odnosa Zdravka Mamića i Mihaila Ščeglova. No, kako u sportu nije kraj dok on ne bude službeno označen, dogodio se nešto drugačiji scenarij.

Dok je vrijeme curilo Goričani su razmišljali. Prvotni entuzijazam zamijenile su prepreke, pogled politike nije bio jedinstven i još jučer kasno poslijepodne dolazile su informacije kako će gotovo sigurno odustati. No, dva naknadna sastanka okrenula su zaključak, najviše zahvaljujući hrabrom predsjedniku kluba Črnku i gradonačelniku Barišiću.

“U ovih nekoliko dana više od svega slušali smo glas javnosti i nije bilo dana ni sata kada o uspjehu kluba nisu u našem gradu, čije ime s ponosom nosimo, govorili obični ljudi: vozači autobusa, poštari, tete u vrtiću, učitelji i profesori u osnovnim i srednjim školama, liječnici i medicinske sestre, roditelji, sportaši, navijači i naposlijetku naši djedovi i bake. Bio je to glas svih istinskih prijatelja sporta, bio je to glas građana Velike Gorice koji jednostavno nismo mogli zaobići”, naveli su između ostaloga u priopćenju.

Lučko, za koje su u HNS-u preliminarno smatrali da se neće upustiti u prvoligašku avanturu, dobilo je finacijsko jamstvo gradonačelnika Bandića. U Prvoj HNL će tako igrati Dinamo, Hajduk, Split, Cibalia, Karlovac, Osijek, Zadar, Šibenik, Inter, Zagreb, Rijeka, Slaven Belupo, Varaždin, Lučko, Gorica, te Lokomotiva ili Pomorac.

Puljani, koji su izgradili stadion, preoblikovali klub i imaju ruske ulagače, najveći su gubitnici. Zbog lošeg rezultata sami su krivi, a izjalovila su se očekivanja da će ih spasiti Ščeglovljeve veze u HNS-u. Ili Rus nije bio dovoljno konkretan...

Linker
19. travanj 2024 16:21