ELVIS BARUKCIC Afp
‘TO JE APSURDNO‘

Bivšeg hajdukovca naživciralo pitanje: ‘Nisam dio te ratne priče. Već mi dulje vremena smeta ova stvar‘

Uoči susreta pred novinare je stao novopečeni predstavnik BiH, Nikola Katić
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2024. 15:32

Nogometna reprezentacija BiH u nedjelju od 20.45 dočekuje Mađarsku u sklopu četvrtog kola Lige nacija. Bit će to vjerojatno odlučujuća utakmica za Zmajeve, ukoliko imaju ambicije boriti se za ostanak u najvišem rangu natjecanja.

Uoči susreta pred novinare je stao novopečeni predstavnik BiH, Nikola Katić, igrač koji je svojevremeno bio članom hrvatske U21 reprezentacije. Bivšeg hajdukovca dočekalo je pitanje o kultu reprezentacije, odnosno činjenici da je tijekom intoniranja himne držao ruku na srcu, a sudeći po odgovoru koji je dao, nije mu nimalo sjelo.

- Maloprije sam govorio o sitnicama, volio bih da završimo tu priču. Svi su ovdje svojom voljom i željom i za mene je apsurdno da se u ovoj državi ljudi dijele na neke strane. Svi smo tu da pridonesemo boljitku, rekao je Katić i dodao:

- Trebali bismo konačno prestati s time. Evo vidimo Jablanicu, svi su bili zajedno i nitko nije pitao tko je Hrvat, Bošnjak, Srbin ili tko je koje vjere. Ja nisam dio te ratne priče. Meni već duže vrijeme smeta što se priča o tome tko je koje vjere i tko je stavio ruku na srce. Mislim da smo svi tu s istom željom i ljubavi prema državi", zaključio je Katić.

image

Nikola Katić

HASAN BRATIC/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Hasan Bratic/sipa Press/profimedia

28-godišnji stoper svojedobno je upisao osam nastupa u mladoj reprezentaciji Hrvatske. Debitirao je i za Vatrene, u ‘čuvenoj‘ prijateljskoj utakmici 2017. godine protiv Meksika, kada su postavu Hrvatske činili mahom HNL-igrači. Katić je tada bio igrač Slaven Belupa, a nakon dvogodišnje avanture u Rangersu došao je i na posudbu u Hajduk. U Splitu se nije proslavio, pa se nedugo nakon prebacio u Švicarsku, odnosno Zurich, klub za koji i danas igra. U proljeće ove godine odlučio se predstavljati BiH, a debitirao je u lipnju u prijateljskom susretu s Engleskom.

Linker
13. listopad 2024 15:49