Damian Kądzior (drugi slijeva)

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
MILJENIK NAVIJAČA

Bivši dinamovac se pohvalio Poljacima: ‘Jesam li rekao da će Hrvat biti među tri najbolja na svijetu?‘

Navijači Dinama pamte Kądziora po slobodnjaku protiv Hajduka kojim je "probušio" Josipa Posavca
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2024. 07:29

Jedan od igrača koji je ostavio trag u Dinamu tijekom povijesne sezone 2018./2019. kada su Modri nakon pola stoljeća prezimili u Europi definitivno jest Damian Kądzior. Simpatični 32-godišnji Poljak uglavnom je bio pričuva Izetu Hajroviću na desnom krilu, no kako je bosanskohercegovački nogometaš padao u formi, tako je Kądzior dobivao sve više prilika koje je nerijetko iskorištavao.

Navijači Dinama pamte ga po slobodnjaku protiv Hajduka kojim je "probušio" Josipa Posavca, sjajne asistencije Olmu za vodstvo protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka, izjavi da mu desna noga služi samo da uđe u tramvaj... Upravo je u dresu Dinama zavrijedio prve minute za nacionalnu vrstu, upisao je šest nastupa za reprezentaciju i postigao jedan pogodak.

Danas je član Piast Gliwica, karijera mu je krenula u krivom smjeru nakon što je 2020. otišao iz Zagreba u Španjolsku. Ipak, ponio je vrijedne uspomene sa sobom, tako i veliko znanje o hrvatskim nogometašima, čime je automatski postao zanimljiv poljskim medijima zbog današnje utakmice s Vatrenima. Glavna tema bio je Joško Gvardiol.

- Kod nas je počeo na lijevom beku i već je bio odličan prema naprijed, a bio je i u sjajnom fizičkom stanju, puno bolji od svojih vršnjaka. Bio je sjajan s loptom u nogama, brz... To se vidjelo kada je zabio Realu u Ligi prvaka. On je jedan od tri najbolja stopera na svijetu, što me veseli jer sam to onomad rekao hrvatskim medijima - izjavio je Kądzior za poljski Fakt.

image
MARIN FRANOV Cropix

Za Gvardiola je istaknuo i da je bio vrlo talentiran i u drugim sportovima:

- Kad smo igrali košarku ili stolni tenis, također se izdvajao, "uništavao" nas je u košarci. Vidi se da je sportski odgojen. On je također "oaza mira" na terenu i van njega, ali nekad se "zapali" u raznim situacijama. To je rezultat pritiska na visokoj nogometnoj razini.

Linker
15. listopad 2024 07:30