Erling Haaland

 BILDBYRAN/DDP USA/PROFIMEDIA
NEZAUSTAVLJIVA ‘DEVETKA‘

Čudesni Haaland za povijest. Norveška ‘neman‘ potopila Slovence i srušila rekord star 90 godina

Juve je zadnji pogodak postigao 1934. godine, a preminuo je 17 godina prije Haalandova rođenja
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2024. 22:37

S 24 godine i nepuna tri mjeseca, Erling Haaland odjahao je do titule najboljeg strijelca u povijesti norveške nogometne reprezentacije. Čudesni napadač s dva je pogotka predvodio nacionalnu vrstu do trijumfa protiv Slovenije (3:0), čime su Norvežani stigli do sedam osvojenih bodova u skupini nakon tri utakmice, a takav ih učinak smješta na vrh grupe 3 u Ligi B.

"Devetka" Manchester Cityja i Norveške u sedmoj je minuti pogodila kroz noge Jana Oblaka za vodstvo, prednost je povisio Alexander Sørloth u 52. minuti, a deset minuta kasnije na scenu je opet stupio dugokosi mladić. Haaland je iz prve opalio lijevom nogom nakon Sørlothova dodavanja i prilično mirno reagirao nakon pogotka koji ga je smjestio na sami vrh povijesne liste.

Prije ove večeri, vrh vječne ljestvice držao je Jörgen Juve s 33 pogotka, a Haaland je protiv Slovenije stigao do brojke 34. I to u samo 36 nastupa.

Inače, gospodin koji je do večeras bio najbolji strijelac Norveške u povijesti, svoju je statistiku "pumpao" u 20-im i 30-im godinama prošlog stoljeća, a zadnji pogodak zabio je davne 1934. godine, dakle, prije 90 godina. Juve je preminuo je 1983., 17 godina prije negoli je na svijet došao novi čudesni norveški golgeter...

Linker
10. listopad 2024 22:37