DAMIR KRAJAČ/Cropix
POVRATAK U LISABONU

Dalić dao šansu Vatrenom nakon dvije godine. Zadnja službena utakmica završila je noćnom morom

28-godišnji hrvatski branič ukupno je za A vrstu odigrao 24 utakmice i postigao jedan gol
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2024. 22:17

Hrvatska je otvorila Ligu nacija dvobojem s Portugalom. Izbornik Zlatko Dalić u Lisabon je poveo desetkovanu ekspediciju Vatrenih jer su ranije zbog ozljeda otpali Stanišić, Juranović, Erlić, Vlašić i Majer, a Brozović i Vida su se oprostili od reprezentacije.

Stoga je na Estádio da Luz istrčala postava koja još nikad nije igrala zajedno: Livaković - Pongračić, Šutalo, Gvardiol - Jakić, Modrić, Kovačić, Sosa - Mario Pašalić, Baturina - Kramarić.

image

Duje Ćaleta-Car i Marin Pongračić

RONALD GORSIC Cropix

Curilo je u obrani u prvome dijelu pa je Dalić u nastavku odlučio dati priliku Duji Ćaleti-Caru umjesto Marina Pongračića. Ako izuzmemo prijateljski ogled protiv Tunisa iz ožujka ove godine, kada je branič Lyona također bio pozvan, ovo je prvi put nakon više od dvije godine da je upisao službeni nastup za Vatrene.

Tada je, tog 3. lipnja 2022., na stadionu Gradski vrt u Osijeku odigrao 90 minuta u bolnom porazu od Austrijanaca 0:3, također u Ligi nacija.

28-godišnji hrvatski branič ukupno je za A vrstu odigrao 24 utakmice i postigao jedan gol (protiv Malte u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u pobjedi 7:1).

Linker
05. rujan 2024 22:18