Igrači Dinama

 DAMIR SENCAR Afp
RIJEČ IZBORNIKA

Dalić o Dinamovom dvojcu: ‘Nakon Bayerna nitko nije valjao, nitko ništa ne zna, a sad su atomski igrači‘

‘Nakon Bayerna nitko nije valjao, a sad atomski igrači. To je naša realnost, stalno smo gore-dolje‘
Piše: SNObjavljeno: 07. listopad 2024. 11:50

Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči akcija hrvatske reprezentacije u Ligi nacija. Izdvajamo komentare vezane za SuperSport HNL i Dinamo, budući da se izbornik i prije mjesec dana osvrtao na potragu za reprezentativcima u SuperSport HNL-u.

- Neka se ljuti tko hoće, ali ako u našoj ligi tražimo igrača za reprezentaciju, u problemima smo izuzev Dinama - kazao je tada Dalić, a na presici u ponedjeljak pitali su ga je li promijenio mišljenje budući da su Hajduk i Rijeka ispred Modrih na ljestvici.

- Ja gledam Europu jer je ona odraz. Utakmice protiv Istre, Varaždina ili Slaven Belupa nisu mjerilo. Mi pratimo i to, ne podcjenjujem hrvatsku ligu, dapače i podržavam. Ali realnost je nešto drugo - odgovorio je izbornik, a imao je nešto za reći i o Baturini i Petru Sučiću.

- Nakon Bayerna nitko nije valjao, nitko ništa ne zna... A nakon Monaca - atomski igrači. To je naša realnost, stalno smo gore-dolje. Oni su naša budućnost i treba ih podržavati u svakom trenutku. Prepoznati su kao potencijal, i ja sam to vidio kao i svi u Hrvatskoj. Nadam se da će tako nastaviti i u reprezentaciji. Oni nisu upitni, treba im vremena, kroz dogledno vrijeme bit će nositelji reprezentacije.

Govorio je i o ozljedi Dinamovog napadača.

- Pjaca nije bio u kombinaciji jer sedam dana nije aktivno trenirao u Dinamu. Pogledat ćemo o čemu se radi kad dođe u reprezentaciju pa vidjeti što će biti s njim. Nadam se da će moći biti s nama na treningu četiri-pet dana. Većina igrača pružila je dobre utakmice i ja se nadam da ćemo nastaviti kao u prošlom ciklusu te biti još bolji - rekao je Dalić.

Linker
07. listopad 2024 12:48