Zlatko Dalić

 VLADO KOS Cropix
REAKCIJA IZBORNIKA

Dalić ‘skinuo‘ Modriću 14 godina pa nahvalio drugog Vatrenog: ‘To što je napravio se dugo nije dogodilo‘

Reprezentacija je pod svijetlima Opus Arene upisala prvu pobjedu i Ligi nacija
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2024. 23:20

Pod svijetlima Opus Arene, nogometna reprezentacija Hrvatske ostvarila je prvu pobjedu u ovogodišnjoj Ligi nacija. Luka Modrić majstorskim je potezom iz slobodnog udarca "sredio" Poljake i zagarantirao 1:0 Vatrenima, koji broje tri boda u A1 skupini, koliko i nedjeljni im suparnici, a Portugal je prvi s maksimalnih šest. Evo kako je ogled s Poljskom prokomentirao izbornik Zlatko Dalić.

- Dobili smo utakmicu, Luki je sutra rođendan pa smo uranjeno proslavili. Kod nas je sjajna atmosfera, Luka je sam sebi dao najljepši poklon, pobjeda će nam značiti jao puno za dalje i biti veliki motiv i samopouzdanje. Odigrali smo sjajnu, dominantnu, moćnu utakmicu. Šteta što rezultat nije bio i uvjerljiviji, hvala dečkima i publici u Osijeku. Bilo je teško, ali zasluženo - rekao je izbornik za Novu TV.

Komentar na novi sustav?

- Djelovalo smo dobro i moćno. Jedva čekam da se drugi igrači oporave da budemo još kompletniji. Ja sam im rekao: "Ovo je vrijeme kad se morate borit za sebe i status u reprezentaciji". Bilo je sjajno.

Komentar na izmjene?

Sve OK., Petar Sučić je imao žuti karton pa se smanjila agresija. Stavili smo ga uz Luku i Kovu da bi ih kompenzirao svojim trkom i pomagao Pjaci. Nakon žutog kartona je izgubio sigurnost. Sigurno nije bilo lako tako igrati. Uveli smo Luku Sučića, sve promjene odigrale su dobro i kvalitetno. Poljska je imala jednu šansu, možda je tada bio i faul na Gvardiolu.

- Matanović je u dvije utakmice ušao u 10 šansi, to se dugo nije dogodilo, možda nijedan centarfor nije to napravio u cijeloj sezoni. Na Njemu je da svojim radom u klubu i reprezentaciji još više digne i to će biti dobro.

Želja za sutrašnji rođendan Modriću?

- Kako je Luka danas igrao, uzimao lopte, borio se, trčao... To priliči mladićima od 25 godina. Oduševio je ponovo svu javnost, fantastična utakmica. Igra kao u najboljim danima, ako tako nastavi, bit će još dugo s nama. Iako sam dečkima rekao da je pred njima budućnost, a ne pred Modrićem - nasmijao se Dalić.

- Izgubili smo od Portugala, ali i pokazali dobru igru. Nakon toga, još jedna dobra utakmica u novom sistemu. Pokazalo se da imamo perspektivu i potencijal, opet ćemo biti dobri. Treba vremena da se posložimo. Ove utakmice pokazale su puno kvalitetnih stvari, izuzetno sam zadovoljan treninzima i samo treba ovako nastaviti - zaključio je Dalić.

Linker
08. rujan 2024 23:23