Luka Ivanušec

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
KAVICA S NOVINARIMA

Dalićevo otkriće najavilo veliki obračun sa Španjolcima: ‘Penal? Nema problema! Olmo? Nismo se još čuli‘

Uz jednog od najbitnijih kotačića u ogledu protiv Nizozemske bio je i reprezentativac iz Serie A
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2023. 13:50

Njegovom je loptom na Marija Pašalića hrvatska nogometna reprezentacija povela u Rotterdamu. Mislilo se do samog kraja da će taj zgoditak za 1:2 protiv Nizozemaca biti dovoljan za pobjedu u regularnih 90 minuta, no to nije mislio i Noa Lang. Nizozemski džoker s klupe zabio je u 96. minuti i odveo utakmicu u neizvjesne vode. Bruno Petković i Luka Modrić odveli su Vatrene u finale koje se za dva dana igra na istom mjestu, na De Kuijp stadionu.

Dakle, Luka Ivanušec, asistent za Pašalića gostovao je na današnjoj press-konferenciji HNS-a. Uz njega, pred novinare je stigao i Martin Erlić. Stoper Sassuola ušao je u igru u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena, nedugo nakon toga domaćin je izjednačio na 2:2.

Dojmovi nakon utakmice Španjolske i Italije?

- Obje ekipe su fantastične. Nismo imali nekih favorita koga bi htjeli u finalu. Španjolci su se pokazali kao bolja ekipa. Idemo ih dobro analizirati i pripremiti se za finale. Favoriti? Imamo svoje šanse. Siguran sam da imamo, da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ako pokažemo ono što smo pokazali protiv Nizozemske, imamo šanse za zlato. Imamo dobru disciplinu, možemo napraviti sve za tu pobjedu - kaže Luka Ivanušec pa dodaje:

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Bilo je dobro. Naravno da može biti i bolje. Lakše je igrati s Brozom, Kovom i Lukom. Od njih se puno uči, lijepo je igrati s njima, nadam se da će biti još više prilika. Perišić? Dobro je izgledalo. Dobro smo analizirali tu njihovu desnu stranu i tog Dumfriesa. Pričali smo, imali dobru komunikaciju cijelo vrijeme i dobro je to bilo.

Je li se čuo s Danijem Olmom?

- Gledali smo svi zajedno finale. Nije bilo navijanja ni za koga. Nisam se čuo s Olmom - rekao je Ivanušec.

Jesus Navas voli otići naprijed....

- Slični su igrači on i Dumfries. Dumfries je malo brži i življi. To je razina gdje su svi top igrači, moramo dobro odigrati i sa Španjolcima, kao i s Nizozemskom.

Kakav je dojam o Španjolcima? Je li to i dalje reprezentacija s onim jakim imenima?

- Nemaju više tog iskustva. Smjena generacije je kod njih, jesu kvalitetni, ali dolaze mlađi i treba neko vrijeme za prilagodbu na takve utakmice. Imamo više iskusnijih igrača, to je sigurno jedna od naših prilika bez obzira na to što se radi o kvalitetnom suparniku.

Antonio Plazibat također ima veliku borbu u Rotterdamu, Vatrene je iznenadio sjajnom porukom.

- Pratim borilačke sportove, želim Antoniju da dođe do pobjede kao i mi. Ne znam tko će ići u dvoranu, mi moramo odmarati, to je na Savezu.

Atmosfera?

- Bilo je fantastično, već smo to rekli. Sada će biti još bolje, uvjeren sam u to. Penali? Nije da ih vježbamo nešto pretjerano. Ostanemo pucati penale poslije svakog treninga. Nismo se pripremali za te penale, ali ako dođe da ga ja moram izvesti - nema problema - dodao je igrač Dinama.

Energetsko stanje u momčadi?

- Mislim da smo odradili dobru regeneraciju svi zajedno. Ja se osobno jako dobro osjećam nakon 75 minuta igre u polufinalu. Imao sam dovoljno vremena da se odmorim.

Nije Ivanušec bio na SP-u, a sada je asistirao Pašaliću, kakav mu je osobni, unutarnji osjećaj?

- Mislim da sam si poslije tog SP-a još više izgradio karakter. Ponosan sam na to koliko sam se uspio dići i vratiti. Sad je bila ta asistencija, sve ide svojim tokom, a sada moram samo tako dalje nastaviti - zaključio je Ivanušec.

Nakon Luke Ivanušeca pred predstavnicima medija pojavio se Martin Erlić.

- Španjolci su mladi i talentirani, možda nekome i nepoznati, a to je i najgore, kad ne poznaš igrača. Sad ćemo ih dobro analizirati, napravili su jednu revoluciju u njihovom nogometu. Mi smo od prvog dana odlični, sjajna je atmosfera i dobro radimo, to nas krasi. Idemo ovo najbolje moguće odraditi. Trebamo uživati u nogometu i završiti sezonu na najbolji mogući način.

Erlić o atmosferi i ludnici na tribinama?

- Bilo je fantastično i prije utakmice, ma kao da smo igrali u Hrvatskoj. Hvala navijačima, očekujemo da će biti još bolja atmosfera.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

Osjećaj kod gola za 2:2?

- Nisu nam lađe potonule. Nije lako kad tako primiš gol, ali nastavili smo dalje igrati i to je najbitnije, da se ne padne, već da se nastavi igrati.

Rodri? Je li on najvažniji kod Španjolaca?

- Radi se o fantastičnom igraču, vidimo kako je odigrao sezonu. Možda je to i glavni faktor za njihov tiki-taka nogomet. Ali, nećemo se bazirati samo na njemu, Španjolska ima još deset sjajnih igrača.

Modrić ih dobro poznaje...

- Nismo razgovarali o njima, imamo danas trening pa ćemo međusobno popričati. Luka zna kako tko igra i pomoći će nam. Danas imamo trening, skupit ćemo se i dogovoriti što ćemo i kako igrati. Nisam nikada igrao takvu utakmicu gdje su i suparnički navijači skandirali nekom našem igraču. Luka to zaslužuje, to je najmanje što može dobiti. Nadam se da ćemo svi skupa još uživati u tome - zaključio je Erlić.

Linker
09. svibanj 2024 14:37