CHEN BO Imaginechina Via Afp
NAKLONIO SE DALIĆU

Davor Šuker se konačno oglasio, ali ne za hrvatske medije: ‘Uvjeren sam, on će biti ključ naše pobjede‘

Bivši predsjednik HNS-a najavio je veliki finale LIge nacija između Hrvatske i Španjolske
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 17. lipanj 2023. 12:15

Savršena spojnica nedjeljnog finala Lige nacija između Hrvatske i Španjolske je legendarni hrvatski napadač Davor Šuker. Bivši predsjednik HNS-a vrlo je cijenjena figura u španjolskom nogometu. U igračkim danima oblačio je dresove Seville i Real Madrida, a sada je u razgovoru za španjolsku Marcu podijelio dojmove prije velikog finala.

- Prije svega, želio bih čestitati Španjolskoj i Hrvatskoj što su na pošten način došli do finala. Finale iz snova i vrlo lijepo za svakog ljubitelja nogometa - započeo je Šuker.

- U posljednjim utakmicama između dvije momčadi pobjeda je više padala na španjolsku stranu. To su dvije sjajne momčadi koje dobro igraju nogomet. Španjolska je u procesu promjena, a mi već nekoliko godina radimo na visokoj razini i nadam se da će pobjediti Hrvatska, uz veliki respekt za Španjolsku.

image
CHEN BO Imaginechina Via Afp

Za Šukera naš kapetan Luka Modrić predstavlja ključnu ulogu u ovom finalu.

- Na travnjaku će biti vrlo dobrih igrača, ali ključ svega možda je u našem Luki Modriću. Uvjeren sam da će nas ovaj put odvesti do pobjede. Hrvatski igrači i navijači zaslužuju ovakvu veliku pobjedu. Nadam se da će Luka još dugo ostati, da još mnogo godina možete uživati ​​u Modriću kao nogometašu. On je svačija referenca – istaknuo je.

Posebne riječi hvale dobio je izbornik Zlatko Dalić.

- Zlatko Dalić jedna je od najvažnijih figura uspjeha hrvatskog nogometa posljednjih godina. Ostavio je na momčadi svoj osobni pečat i rezultati su tu. Nadam se i želim mu da pobjeđuje jer je on sjajan trener. On je uzoran trener i divi mu se sav svijet. Znam da mu ova potencijalna pobjeda mnogo znači.

Za kraj je imao i poruku za Španjolce.

- Cijeli svijet već zna što mi predstavlja Španjolska, njezin nogomet, njezini navijači. Malo po malo vratit će se na mjesto koje zaslužuje, a najbolji primjer za to je njezino prisustvo u Ligi nacija. Došao je novi trener Luis de la Fuente. Svatko treba svoje vrijeme. Imaju dobre nogometaše.

Linker
23. travanj 2024 21:43