LUKA GERLANC
DVIJE VARIJANTE

Dogovor je pao: Gradonačelnik Tomašević nazvao ‘Rotterdam‘, evo što će biti s dočekom Vatrenih u Zagrebu

Budu li Vatreni prvaci, donesu li prvi povijesni trofej - dočeka će biti.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. lipanj 2023. 16:42

Hrvatska reprezentacija potpuno je koncentrirana na finale Lige nacija, a HNS se ne želi baviti organizacijom dočeka, kazat će u Savezu.

U tome ima i malo čaranja jer u prosincu se naveliko pristupilo pripremi fešte u Zagreb, a onda smo izgubili od Argentine u polufinalu. No, budu li Vatreni prvaci, donesu li prvi povijesni trofej - dočeka će biti.

Odluka je HNS-a – slavit će se samo prvo mjesto. Vrati li se nacionalna vrsta u Zagreb sa zlatnim medaljama i peharom doći će na Trg bana Jelačića, no izgubi li od Španjolske od toga neće biti ništa. Igrači će otići svaki svojim putem, dakako većina na odmor. Liga nacija ipak nije Svjetskog prvenstvo da bi se na takav način organizirale fešte zbog srebra.

image
LUKA GERLANC

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zvao je predsjednika HNS-a Marijana Kustića i dogovorili su da Grad preuzme na sebe organizaciju. Reprezentacija u ponedjeljak polijeće iz Rotterdama čarterom oko 11 sati, predviđeno je da sleti u Zagrebu u 12.20. Budu li se ljudi skupljali po ulicama postoji opcija da se angažira otvoreni autobus, ljetno je vrijeme, prvi dan kako neće biti škole, moguće je da će mnogi, posebice djeca, htjeti pozdraviti Vatrene.

No, ako ne bude tako velikog zanimanja onda bi se prema Trgu zaputili klasičnim autobusom. Predviđa se da bi u centru Zagreba trebali biti oko 14 sati, a da bi doček trajao otprilike sat vremena. Kako će se puno toga odvijati spontano sve se može odužiti...

Grad Zagreb je za gledanje utakmice dao koncesiju na Trgu Klubu navijača ‘MI Hrvati‘ pa je moguće da će u suradnji s njima upriličiti i doček. Koji bi bili glazbeni izvođači ovisi samo o Gradu. Barem zasad, no kod nas se puno toga improvizira i rješava u hodu.

Uglavnom prema trenutačnom stavu HNS-a doček će biti organiziran samo ako se osvoji zlato i odnese trofej.

Linker
08. svibanj 2024 02:59