Luka Sučić

 ANTE CIZMIC Cropix
DIJELE SVLAČIONICU

Dvojica bratića ostvarila san. Moguće je da uskoro Hrvatsku nećemo moći zamisliti bez njih

Jasno je da je lakše uhvatiti mjesto u udarnom sastavu u Real Sociedadu i Dinamu, nego u reprezentaciji
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. listopad 2024. 21:17

Eto, uspjelo im je. Luki i Petru Sučiću, bratićima, sinovima dvojice braće. Često su u intervjuima govorili kako im je san da skupa igraju za Vatrene. Dočekali su taj privilegij, Luka je startao prije, a Petar kasnije, no sada ta dva veznjaka dijele reprezentativnu svlačionicu.

Luka je igrač Real Sociedada, ima ugovor sa španjolskim klubom do ljeta 2029. godine, postao je ključni igrač trenera Imanola, u rujnu su ga navijači Sociedada proglasili igračem mjeseca. Nije mu trebalo dugo postati ljubimcem navijača.

Golovi za pamćenje

Ove sezone je krenuo s tek sedam minuta protiv Rayo Vallecana, nakon toga nije ga bilo na tri utakmice (Espanyol, Alaves, Getafe), a onda je bio dio udarne momčadi protiv - Real Madrida. Izgubio je Real Sociedad tu utakmicu, ali Luka je na okršaju s Kraljevima postao “kralj Reala Sociedada”, nakon tog ogleda postao je standardni igrač udarnog sastava, igrao je od tada sve utakmice (Mallorca, Valladolid, Valencia, Atletico Madrid). I baš na toj utakmici protiv momčadi Diega Simeonea postigao je pogodak o kojem će se dugo pričati, zlatna ljevica je sijevnula, Slovenac Oblak je bio nemoćan...

image

Luka Sučić

ANTE CIZMIC Cropix

Ali niti njegov bratić nije zaostao kad se radi o atraktivnom pogotku. Kako li je samo Petar zavaljao u maksimirsko blato suparničkog igrača Monaca i onda, poput najvećih svjetskih majstora, prebacio vratara. Dvojica bratića postigla su dva vjerojatno najljepša pogotka prošlog tjedna u Europi, ne znaš koji je ljepši, oba su “masterpiece”.

Luka je nakon starta sezone, u kojem mu je očito trebala adekvatna adaptacija na Primeru, vrlo brzo postao glavna priča Real Sociedada, dok je Petar već duže vremena jedna od glavnih priča Dinama. Onako, skroz iskreno, ne znamo tko je mogao vjerovati da će mladić koji je u Dinamo stigao iz mostarskog Zrinskog u ljeto 2023. godine u tako kratkom vremenu postati jedan od krucijalnih igrača hrvatskog prvaka i hrvatski reprezentativac. Ali, Petar je uspio. Današnji sastav Modrih ne može se zamisliti bez njega. Kad je u Münchenu, pred okršaj s Bayernom, dobio virozu, odmah su nam se javile crne slutnje. Nažalost, obistinile su se... Inače, Dinamo ga je ovog ljeta mogao prodati u Serie A, u Como za devet milijuna eura, srećom nije.

image

Petar Sučić

DAMIR SENCAR Afp

Sjajan klupski status

Da ne dužimo, bratići Luka i Petar imaju sjajan status u svojim klubovima, Real Sociedadu i Dinamu. Sad im ostaje da pokušaju sličan status uhvatiti u reprezentaciji. Tu će priča biti malo drukčija.

Jasno jest da je lakše uhvatiti mjesto u udarnom sastavu u Realu Sociedadu i Dinamu, nego u reprezentaciji. Iako je Petar Sučić bio, recimo, starter u utakmici s Poljskom u ovosezonskoj Ligi nacija, u onoj pobjedi od 1:0. Ali pred njima je vrijeme, mladi su dečki, danas-sutra je moguće da se udarni sastav Vatrenih neće moći zamisliti bez dvojice bratića. Moramo na to još pričekati, ali čini nam se da se to vrijeme nezaustavljivo približava.

Linker
10. listopad 2024 21:17