GLYN KIRK Afp
NEOČEKIVANI KIKS

Engleski izbornik nakon poraza: ‘Taktiku smo probali 20 minuta dan ranije, ali ovo je razočaravajuće‘

‘Kada pogledamo kvalitetu koju imamo i današnje primljene golove, oni su došli iz grešaka‘
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2024. 07:08

Grčka je šokirala Engleze na Wembleyju i pobijedila rezultatom 2:1. Golom Pavlidisa gosti su poveli u 49. minuti i činilo se da će tim rezultatom slaviti kod uglednog suparnika. Ipak, Bellingham je u 88. izjednačio na 1:1, samo nekoliko minuta nakon što je Pavlidisu VAR poništio pogodak za 2:0. Pavlidis je ipak bio apsolutni junak susreta jer je u 94. minuti još jednom šokirao Wembley i pogodio za gostujuće slavlje 2:1.

Privremeni izbornik Engleske Lee Carsley osvrnuo se na neočekivani domaći poraz.

- Ovo je razočaravajuće, ali pričao sam o tome i s igračima. Neće sve uvijek ići po planu, ali najvažnije je da dobro odgovorimo protiv Finske. Danas smo probali nešto drugačije. Pokušali smo prevladati sredinom i igrati malo drugačije. To je nešto što smo probali 20 minuta dan ranije. Nešto čime smo eksperimentirali. Bilo je razočaravajuće vidjeti da nije uspjelo, ali mislim da nije realno očekivati previše i samo trebamo probati opet - rekao je Carsley pa se osvrnuo na probleme u obrani:

- Kada pogledamo kvalitetu koju imamo i današnje primljene golove, oni su došli iz grešaka i to je razočaravajuće. Čak i gol koji smo zabili za 1:1 je bio plod sreće. Mislim da je definitivno opcija da opet igramo s istim sustavom. Probali smo nešto drugačije i u budućnosti moramo imati hrabrosti i mogućnosti isprobavati stvari. Ovo je period u kojem je važno da izborimo promociju iz ove lige, ali probali smo nešto drugačije - zaključio je Carsley koji je dodao kako misli da mu ovaj poraz neće biti prepreka da postane i stalni izbornik Engleske.

Linker
11. listopad 2024 07:08