Lee Carsley

 ©INPHO/RYAN BYRNE/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA ©inpho/ryan Byrne/imago Sportfotodienst/profimedia
ČUDNA SITUACIJA

Englezi u šoku, novi šef reprezentacije koji je igrao za Irsku odbija pjevati himnu: ‘Riskira bijes navijača‘

‘Pjevanje himne je nešto s čime sam se uvijek borio dok sam igrao za Irsku‘, rekao je Carsley
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2024. 09:46

Audicija privremenog šefa Engleske Leeja Carsleya za poziciju stalnog nasljednika Garetha Southgatea ostala je u sjeni nakon "šokantnog" priznanja da ne namjerava pjevati nacionalnu himnu, pišu engleski mediji.

Carsley svoj debi na klupi Tri lava otvara susretom protiv Irske. Bit će to prva od šest utakmica u kojima će se pokušati dokazati kao pravi nasljednik Garetha Southgatea. Kako pišu Englezi, "Carsley je riskirao razbjesniti navijače Engleske tvrdeći da neće pjevati ‘God Save the King‘ prije utakmice Lige nacija u Dublinu", a razlog je taj što će biti "previše usredotočen na utakmicu".

Carsley, koji je rođen u Birminghamu, ali je predstavljao Republiku Irsku na seniorskoj međunarodnoj razini, rekao je: "Pjevanje himne je nešto s čime sam se uvijek borio dok sam igrao za Irsku".

- Razmak između zagrijavanja, izlaska na teren i kašnjenja s himnama. Dakle, to je nešto što nikad nisam radio. Uvijek sam bio jako fokusiran na igru ​​i svoje prve akcije na utakmici. Zaista sam otkrio da sam u tom razdoblju bio oprezan oko toga da mi misli ne odlutaju. U potpunosti poštujem obje himne i razumijem koliko znače objema zemljama - nadodao je.

Za Englesku će, prema navodima, od prve minute nastupiti Harry Maguire i Jack Grealish. Newcastleov Anthony Gordon također bi mogao krenuti od početka, dok bi Trent Alexander-Arnold trebao zaigrati na poziciji desnog beka.

Linker
07. rujan 2024 09:50