Martin Erlić

 RANKO SUVAR Cropix
VELIKA KONKURENCIJA

Erlić progovorio o svom novom klubu: ‘Momčad je dosta kvalitetnija od Sassuola‘

‘Moramo ići utakmicu po utakmicu, čeka nas jedna čvrsta momčad‘, rekao je
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 10. listopad 2024. 19:03

Martin Erlić se prošlog vikenda vratio u udarnu postavu Bologne i u njenom dresu upisao četvrti nastup. Odradio je prve dvije ligaške utakmice, potom ga nije bilo na sljedeće tri, krajem rujna ušao je protiv Atalante, a onda s Parmom odigrao cijelu utakmicu. I bilo je dobro što se njegovog izdanja tiče, završilo je 0:0. Bologna iza sebe ima i dvije utakmice u Ligi prvaka, no remi sa Šahtarom i poraz s Liverpoolom 26-godišnji Hrvat odgledao je s klupe.

- Sretan sam što sam potpisao za Bolognu i ostao u Italiji gdje sam već stvarno dugo. Nastupe u reprezentaciji sam zaslužio svojim radom i upornošću te tako želim i nastaviti. Znam da je u reprezentaciji velika konkurencija, no i dalje moram raditi i nadam se da ću u budućnosti s Hrvatskom osvajati još medalja. Nadam se da sam dobro iskoristio svoju minutažu u Bologni. Momčad je dosta kvalitetnija od Sassuola, igrači na mojim pozicijama su puno bolji, ali što je konkurencija bolja, to i mene čini boljim - kaže Erlić.

U kadru Vatrenih nije ga bilo od Eura, na kojem mu izbornik Zlatko Dalić nije pružio šansu, a rujan je preskočio zbog ozljede. Zadnju utakmicu za Hrvatsku odigrao je u lipnju protiv Sjeverne Makedonije i u subotu bi mogao odraditi povratnički nastup. Ako Dalić procijeni da Šutalo nije dovoljno spreman, Erlić bi trebao na mjesto stopera uz Duju Ćaleta-Cara i Joška Gvardiola.

- Igrao sam već u sustavu s trojicom u obrani u Sassuolu dva-tri mjeseca pod trenerom Ballardinijem, dobro sam se snašao. Spreman sam i nadam se da će biti prilike da zaigram.

U subotu slijedi Škotska...

- Moramo ići utakmicu po utakmicu, čeka nas jedna čvrsta momčad, trkački dobra. Treba biti oprezan, ali ako budemo na nivou, pred našom bismo publikom trebali pobijediti - naglašava Erlić.

Klupski suigrač u Bologni mu je prvi vratar Poljske, Lukasz Skorupski.

- Jako dobar vratar, posebno na liniji. Kad mu je Luka Modrić na zadnjoj utakmici zabio gol, našalio sam se s njim i kazao mu da se fino zakoprcao u mrežu. Nadam se da će u novom dvoboju s nama biti na nižem nivou nego što je u klubu.

BATURINA: Svako dijete sanja uzeti "desetku"

Martin Baturina, 21-godišnji veznjak Dinama, u rujnu je upisao svoj peti nastup u dresu reprezentacije Hrvatske. U studenom prošle godine ušao je potkraj kvalifikacijskih dvoboja za Europsko prvenstvo protiv Latvije i Armenije, onda je u lipnju bio starter u prijateljskom dvoboju protiv Sjeverne Makedonije pa je na Euru odradio posljednjih pet minuta u sudaru s Albanijom.

Izbornik Dalić mladoj je zvijezdi šansu od prve minute u službenom natjecateljskom dvoboju prvi put dao 5. rujna u Lisabonu na gostovanju kod Portugala. Baturina je odavao dojam impresioniranosti, bio je nekako ukočen i nije pokazao raskoš svog talenta. Nakon tih sat vremena odrađenih protiv Portugalaca, Dalić ga nije koristio protiv Poljske, no trebalo bi biti neupitno da će Baturina u listopadu opet zaigrati u vatrenom dresu.

- Prije ovog posljednjeg, bio je loš tjedan i drago mi je da je došao taj dobar. Sada samo tako trebamo nastaviti. Portugal je za mene bilo jako dobro iskustvo, nisam odigrao puno takvih utakmica. Imamo stvarno sjajne igrače i teška je konkurencija. Na svakom treningu se pokazuješ i dokazuješ pa se nadaš da ćeš igrati - kaže Baturina.

Na pitanje o očekivanjima da će jednog dana naslijediti Luku Modrića i on biti "desetka" hrvatske reprezentacije, Baturina je odgovorio:

- Stvarno si ne želim stvarati takav pritisak. Svako dijete sanja uzeti "desetku" od Luke, ali polako, ne žurimo nigdje, idemo korak po korak.

Kako mu je biti uz Modrića na ovim reprezentativnim okupljanjima?

- Svi znamo kakav je majstor, ali ne samo on, svi igrači koji su tu. Gledaš i učiš. Prvi put kad sam došao samo sam promatrao tko kako i što radi, iz treninga u trening učiš. Definitivno bi nam puno značilo da nas povede i na SP 2026. godine. On je naš kapetan i nadam se da će produljiti ugovor s Real Madridom jer ga je stvarno i zaslužio. Mislim da i u Realu shvaćaju koliko im znači, isto koliko znači i tu nama. Ne može svaki igrač igrati tako kao on u tim godinama... (dd)

Linker
10. listopad 2024 19:15