Vangelis Pavlidis bio je junak Grčke

 GLYN KIRK Afp
POBJEDA U SJENI TRAGEDIJE

Grci nisu skrivali tugu nakon velike pobjede na Wembleyju: ‘Nećemo slaviti, jednostavno nemam riječi...‘

‘Danas nije dan da pričamo o nogometu, on je bio dio naše ekipe i već nam jako nedostaje‘
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2024. 06:51

Grčka je u skupni 2 Lige B Lige nacija šokirala Englesku na Wembleyju i slavila s 2:1. Gosti su poveli golom Vangelisa Pavlidisa u 49. minuti, Bellingham je u 88. izjednačio na 1:1, samo nekoliko minuta nakon što je Pavlidisu VAR poništio pogodak za 2-0 no upravo je Pavlidis u 94. minuti još jednom šokirao Wembley i zabio za veliku pobjedu Grčke.

Nakon susreta oglasio se grčki junak Pavlidis koji nije htio pričati o nogometu.

- Bila je to jako poseban dan i posebna utakmica za nas. Naše misli su uz preminulog Georgea. Mi smo profesionalci i morali smo igrati utakmicu. Dali smo svoju dušu za njega večeras. Danas nije dan da pričamo o nogometu, on je bio dio naše ekipe i već nam jako nedostaje. Želim snagu njegovoj obitelji i ne želim pričati o nogometu. Cijeli dan smo nekako prazni. Danas smo pobijedili i ne želimo slaviti. Jednostavno nemam riječi... - rekao je Pavlidis odavši počast tragično preminulom grčkom reprezentativcu Georgeu Baldocku.

Srpski trener na grčkoj klupi Ivan Jovanović rekao je da su igrali u Baldockovu čast.

- U ovakvim trenucima nogomet je na drugom mjestu. Ostavio je trag kad je bio u reprezentaciji i to je vidljivo u načinu na koji su igrači danas igrali - zaključio je Jovanović.

Linker
11. listopad 2024 06:51