Zlatko Dalić

 RANKO SUVAR Cropix
Dražen Antolić
VATRENI SU ‘KLECALI‘

Grozota je jedva izbjegnuta, a Dalić dobio opomenu. Ipak, njegov miljenik je puno moćniji nego na Euru

Formacija koja je ovaj put brojčano bila 3-4-2-1 ima svoje odlične strane, ali i traži bitno veću harmonizaciju
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. listopad 2024. 23:31

Nećemo si lagati da nismo očekivali uvjerljiviju Hrvatska, čak ne možda toliko rezultatski koliko igrom, ali tri boda su na kontu, put prema četvrtfinalu Lige nacija jasno se vidi i zato smo maksimirsku predstavu zaključili s pozitivnim dojmovima, iako ova Škotska mora biti velika opomena.

Kad smo već bili zaleđeni na minus 50, prestravljeni da smo nakon Italije, Albanije, Walesa... i sada već poprilične niske grozota duboko u sudačkoj nadoknadi još jednom pali i da će Tartan Army proslaviti 2:2, konačno je VAR jednom bio na našoj strani. Ako nije na najvećim utakmicama svjetskih i europskih prvenstava, veselimo se i ovome. Nikad nije kasno za primiti ruku pomoći.

Perišićeva je inteligencija ponovno došla do izražaja. Imao je prste u oba gola, kod prvog izvrsno odigrao iz prve kao asistent, kod drugog ubacio pred vrata

No to kako je Hrvatska još jednom "klecala" u završnici utakmice, i općenito koliko je defenzivno bila neuvjerljiva govori samo jedno - Dalića čeka još velik posao ne bi li igra bila kompaktna, čvrsta i lišila nas kidanja živaca protiv suparnika kao što je Škotska. Formacija koja je ovaj put brojčano bila 3-4-2-1 ima svoje odlične strane, ali i traži bitno veću harmonizaciju. Za to je potrebno vrijeme...

image

Ivan Perišić

DAMIR SENCAR Afp

Igor Matanović zabio je prvijenac za Vatrene, a Andrej Kramarić donio pobjedu, napadači su obavili zadatak i Zlatko Dalić s time može biti zadovoljan, a posebno partijom Ivana Perišića koji je bio pod najvećim povećalom. Odigrao je najbolju utakmicu otkako se vratio nogometu i to kao desni bočni, na poziciji koju nikad u takvom obujmu nije igrao. Bio je brz, opasan, daleko moćniji nego na Euru, njegova inteligencija tako je ponovno došla do izražaja. Imao je prste u oba gola, kod prvog izvrsno odigrao iz prve kao asistent, kod drugog ubacio pred vrata.

Previše krivih dodavanja Hrvatske godilo je Škotima jer Vatreni nisu mogli uspostaviti dominaciju

Mladi su pokazali da se na njih može računati, Modrić se lomio da povuče ekipu, a itekako se vidjelo koliko je u veznom redu nedostaje Mateo Kovačić. Za posjed, građenje igre, balans... Međutim, koliko je puta Mario Pašalić bio zadnji vezni, koliko je puta Luka Modrić igrao s Petrom Sučićem i Martinom Baturinom, pa i Lukom Sučićem? Rijetko i malo, ovo je Hrvatska koja se gradi i ne bi pošteno bilo očekivati da će blistati kao da je godinama u tom sastavu. Nema čarobnog štapića. Opet, poneke pogreške morale su se izbjeći...

Previše krivih dodavanja Hrvatske godilo je Škotima jer Vatreni nisu mogli uspostaviti dominaciju, lopta je zapinjala ili završila izvan terena. Na to su se nadodali kiksevi u defenzivnoj igri pa je prvo poluvrijeme bilo prilično hektično.

Prva prava prijetnje za gol Gordona zbila se tek u 31. minuti kad su pucali Kramarić pa kasnije Sosa. Sretna je okolnost da je na gol protivnika ekspresno odgovorio Matanović. Škotski defenzivan blok bio je dobar, a kako su se znali i otvoriti, nekoliko su puta stigli pred naš gol. Odigrali su utakmicu u visokom tempu. Nastavak je bio bolji, naš drugi gol je visio u zraku, ali u samoj završnici i njihov za 2:2. Srećom, upisan je samo naš.

Linker
12. listopad 2024 23:32