DAMIR KRAJAC Cropix
NOVA POZICIJA

Gvardiolu teško pao poraz u Lisabonu: ‘Trebat će nam vremena da ovo uigramo‘

‘Nismo izgledali toliko loše, pogotovo u nekim fazama utakmice, no teško je vratiti se nakon 0:2‘
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2024. 23:33

Započela je nova sezona nogometne Lige nacija, a Portugal je u Lisabonu, u sklopu skupine 1 Lige A, bio bolji od Hrvatske s 2:1.

Diogo Dalot u sedmoj i Cristiano Ronaldo u 34. minuti su doveli Portugalce u vodstvo od 2:0, dok je jedini hrvatski pogodak bio autogol Dalota u 41. minuti.

Branič Vatrenih Joško Gvardiol bio je standardno dobar u obrani, a pogotovo se istaknuo s nekoliko prodora u ofenzivnom dijelu igre. Ipak, ostao je gorak okus sa stadiona Da Luz:

- Nismo zadovoljni porazom, pogotovo zato što smo htjeli što bolje otvoriti. Nije išlo kako smo zamislili. Ima još utakmica, analizirat ćemo ovaj poraz, igrali smo drugačije nego inače, nije bilo toliko puno vremena. Odigrali smo dobro prvih 15-20 minuta, pola sata, ali primili smo dva gola. Teško je vratiti se nakon toga, pogotovo u gostima. Vraćamo se u Hrvatsku, treba se što bolje odmoriti i ići na tri boda - rekao je Gvardiol za Novu TV.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Novi sustav s tri stopera pokazao je dosta potencijala?

- Imamo kvalitetnih obrambenih igrača, jedino logično rješenje je bilo da probamo iskoristiti maksimalno svakog igrača. To smo danas i pokušali, za tu formaciju treba puno vremena i uigravanja, ali pokušali smo ih iznenaditi. Nismo izgledali toliko loše, pogotovo u nekim fazama utakmice, no teško je vratiti se nakon 0:2. U Leipzigu sam igrao ovu poziciju, i dalje se prisjećam toga, treba mi vremena, ali osjećam se ugodno na toj poziciji. S veznom linijom je sve puno lakše.

Popravni za tri dana?

- Probat ćemo se regenerirati i biti spremni za utakmicu. - poručio je Gvardiol.

Vatreni imaju novi ispit za tri dana, u nedjelju protiv Poljske na Opus Areni u Osijeku.

Linker
05. rujan 2024 23:34