Poljski navijači u Osijeku

 VLADO KOS Cropix
U STANJU PRIPRAVNOSTI

Hrvatskim navijačima prijeti odmazda zbog ‘idiotarije‘ u Osijeku, HNS razmišlja o promjeni

U Poljskoj je najavljeno 850 naših navijača, a hrvatska policija upozorila je tamošnje kolege da budu na oprezu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. listopad 2024. 06:03

Kakva igra takvo i navijanje, sukus je priče o atmosferi na utakmici Hrvatske i Škotske. Iako je Maksimir bio ispunjen koliko je mogao biti, i premda su Vatreni imali podršku s tribina, nije to bila prava atmosfera niti moćno navijanje. Sve se nekako razvodnilo...

Policija nije imala puno posla, kako u gradu tako niti na stadionu jer između Hrvata i Škota vlada prijateljsko ozračje. Nema informacija da je itko uhićen, jedino je jedan škotski navijač pao i zadobio ozljedu na Jugu. Uzrok se može potražiti u maliganima.

Delegat je prijavio četiri ubačene baklje i dvije bljeskalice, ali pojavio se problem koji će imati posljedice. Gledatelji su tijekom utakmice gađali igrače papirnatim avionima napravljenim od ulaznice. To je postala međunarodna tema jer je na utakmici Engleske i Grčke jedan je igrač pogođen takvim avionom. Ništa strašno, međutim...

HNS vrlo ozbiljno razmišlja i to će gotovo sigurno biti tako – ukinut će papirnate ulaznice za utakmice reprezentacije, ostat će samo digitalne. Letjeli su s tribina nekad upaljači, kamenje, baklje, sad eto papiri, ali niti to nije lijepo. Zbog tih nepodopština ostat će bez papirnatog "oružja".

Na taj način ujedno će se uklopiti u UEFA-ini kampanju ekološke održivosti. HNS će cijenu platiti, vjerojatno za to ne previsoku, a još nije stigla ni kazna za pirotehniku u Osijeku na ogledu s Poljacima. Delegat ništa drugo nije prijavio.

U Poljskoj je najavljeno 850 hrvatskih navijača, a hrvatska policija upozorila je tamošnje kolege da budu na oprezu kako se ne bi dogodili napadi na pristaše Vatrenih, kao odgovor na incidente u Osijeku gdje su napadnuti, pa i ozlijeđeni pojedini Poljaci. Bile su to idiotske akcije, ali mogu prouzročiti da netko strada ni krvi niti dužan. Nije to najviši stupanj pripravnosti, ali jest pojačana pozornost. Nedaleko stadiona organizirat će se u utorak punkt na kojem će se okupljati hrvatski navijači prije odlaska na tribinu.

Linker
15. listopad 2024 06:03