DAMIR SENCAR Afp
DALIĆEV IZBOR

I Kovačićeva beba ‘diktira‘ sastav Hrvatske s Dinamovim dvojcem, pogledajte novu vjerojatnu postavu Vatrenih

Mateo je ostao u Engleskoj sa suprugom Izabel koja je imala termin za rođenje djeteta
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. listopad 2024. 10:54

Zlatko Dalić je najavio promjene u sastavu za utakmicu s Poljskom, iako ne treba očekivati da će sve okrenuti naglavce. Izbornik će od prve minute šansu dati nekima koji u subotu nisu startali, a danas će se definitivno znati stiže li Mateo Kovačić. HNS ga taj dan mora prijaviti za nastup ako bi se priključio.

Mateo je ostao u Engleskoj sa suprugom Izabel koja je imala termin za rođenje djeteta. No, to se nije dogodilo tijekom tjedna jer odlučila se za prirodan porod pa beba i prije rođenja kroji sastav hrvatske reprezentacije. Kovačić je ostao u Manchesteru, nije došao u Zagreb, a u Varšavu bi potegnuo izravno iz Engleske ako se ispune uvjeti. Dalić već planira sastav bez njega. Reprezentacija u Poljsku leti u ponedjeljak prijepodne.

Što bi izbornik mogao mijenjati? Iako obrana nije igrala dobro, posebno Joško Gvardiol nije bio koncentriran kako bi trebao biti, pitanje je ima li je smisla dirati. Veće su šanse da od prve minute u veznom redu krenu Dinamovi Petar Sučić i Martin Baturina, te da Kristijan Jakić bude na desnom boku. Pitanje je i tko će biti partner Andreju Kramariću, slavljeniku u 100. nastupu, u vršku napada. Naravno, ako će biti formacija s dvojicom napadača.

Ivan Perišić odigrao je dobro na desnoj strani, Sosa bolje ofenzivno nego defenzivno na lijevoj, što je njegova klasika, ne bi čudilo da u Poljskoj Perišić bude lijevi bočni. Iako je to otvoreno.

Mogući sastav izgleda ovako: Livaković - Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol - Jakić, Modrić, P. Sučić, Perišić (Sosa) - Baturina (L. Sučić, Mario Pašalić) - Kramarić, Budimir (Matanović, Petković).

Osim spomenutih izbornik ima još na raspolaganju Erlića, Moru, Pjacu, Marca Pašalića, Oršića, golmane Ivušića i Labrovića te Ivanušeca koji je u utakmici sa Škotskoj bio prekobrojni 24. te je ostao izvan zapisnika.

Linker
14. listopad 2024 11:12