CRISTINA QUICLER Afp
POLUFINALE LIGE NACIJA

Izbornik će Danija Olma čekati do posljednjeg trenutka, Španjolska sanja veliki trofej već 11 godina

U polufinalu ih čeka snažan i neugodan protivnik, a De la Fuenteu dodatne probleme stvaraju ozljede
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 14. lipanj 2023. 11:48

Luis de la Fuente vodi seniorsku španjolsku reprezentaciju tek dvije utakmice, a već je gurnut u pakao pritiska koji predstavlja finale Lige nacija. Pobjeda u polufinalu Lige nacija protiv Italije dovela bi Španjolsku na samo korak do podizanja svog prvog međunarodnog trofeja još od EURO-a 2012., a ulozi su razumljivo visoki, jer su španjolski navijači još uvijek nervozni nakon tako razočaravajućih izvedi na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje su ih boljim izvođenjem jedanaesteraca Marokanci izbacili u osmini finala.

U polufinalu ih čeka snažan i neugodan protivnik, a De la Fuenteu dodatne probleme stvaraju ozljede. Još je ranije otpao defanzivac PSG-a Juan Bernat umjesto kojega je po prvi put u reprezentaciju pozvan Fran Garcia, 23-godišnji lijevi branič koji se nakon uspješne epizode u Rayo Vallecanu vratio u Real Madrid. Priliku za debi u dresu Furije imat će i Robin Le Normand (26), a stopera Real Sociedada mnogi vide i u početnom sastavu.

Međutim nije Bernat jedini koji ima problema. Dani Olmo također nije potpuno spreman. Ozlijedio se na posljednjem treningu prije puta, ali je usprkos tome došao s reprezentacijom u Nizozemsku gdje će proći kroz potrebne preglede kako bi se ustanovila ozbiljnost ozljede.

Izbornik De la Fuente imat će samo 24 sata za donošenje odluke hoće li umjesto Olma pozvati drugog igrača s pretpoziva ili će se držati aktualnog popisa momčadi. Od ranije nema ni Pedrija, a nakon ispadanja na Mundijalu od reprezentativnog nogometa oprostio se Segio Busquets. Ipak, bez obzira na sve izbornik nema prostora za brigu.

- Sretan sam što sam dobio priliku sučeliti se s tri sjajne momčadi, u ovom slučaju polufinale s Italijom, koje smatram snažnim protivnikom. Veseli nas pomisao da se nalazimo u samoj završnici ovog natjecanja i jedva čekamo prvu utakmicu.

Linker
09. svibanj 2024 14:19