Steve Clarke

 RANKO SUVAR Cropix
VELIKE RIJEČI

Izbornik Škotske žalio se na presici, ali i naklonio Vatrenima: ‘Čudesno, možemo im zavidjeti‘

‘Moramo iskoristiti slabosti Hrvata‘, kaže Steve Clarke
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. listopad 2024. 20:10

Škotski izbornik Steve Clarke divi se Hrvatskoj, ali vjeruje da njegova reprezentacija može napraviti bolji rezultat nego u prve dvije utakmice s Poljskom i Portugalom.

- Bit će to teška utakmica, imamo dosta problema s ozljedama igrača, međutim unatoč tome bit ćemo kompetitivni, nadam se da možemo pobijediti, kao što se nadam svaki. Igramo protiv vrlo jake ekipe, najvažnija će biti koncentracija, to govorim već danima svojim igračima - kazao je Clarke te dodao:

- Moramo iskoristiti slabosti Hrvata. Kako bismo u tome uspjeli bitno je da ostanemo fokusirani jer to nam nije uvijek najbolje išlo.

Škoti su stigli tijekom poslijepodneva u Zagreba da bi od 19 sati održali press konferenciju. Trenirali su ujutro u svojem kampu. Prati ih desetak novinara koji ne skrivaju impresioniranost rezultatima hrvatske reprezentacija, fascinira ih što je stalno u svjetskom vrhu. Pitali su svojeg izbornika kako on na to gleda i je li Hrvatska Škotima inspiracija, dokaz da se i kao mala nacija može biti nogometni velikan.

- Hrvatska ima fantastične rezultate, a manja je od Škotske. Kontinuirano radi rezultate na vrhunskoj razini, što je čudesno, možemo joj zavidjeti. Mi se Škoti možemo ugledati u Hrvate. Morali bismo analizirati kako oni to postižu.

image

Steve Clarke

RANKO SUVAR Cropix

Na ljestvici Škoti nemaju bodova nakon dva kola.

- Imali smo loš start, ali treba uzeti u obzir i tko su nam bili protivnici. Mislim da možemo bolje, da ćemo napredovati u sljedećim susretima. Igramo na najvišoj razini Lige nacija, želimo pozitivne rezultate, volio bih da to krene od ovog susreta.

Koliko frustrira što su dvaput poraženi kasno primljenim golovima?

- Na dvije zadnje utakmice odlučivali su mali detalji, naše pogreške, protiv Poljske izgubljena lopta, jedanaesterac. Razočarani smo, ali idemo dalje. Ekipa se ne predaje, tražim više koncentracije da se pogreške ne ponavljaju, detalji odlučuju takve utakmice. Učinit ćemo sve da doneseno slavlje našim navijačima.

Na vratima bi trebao biti Craig Gordon, koji je u 42. godini života.

- Vrlo je iskusan, ima samopouzdanje, uzdam se u njega jer nedostaju nam prvi izbori za vratara. Razgovarali smo, vjerujem da će biti jako dobar.

image

Steve Clarke

RANKO SUVAR Cropix

Na dan kad su letjeli za Zagreb, otpao im je i James Forrest.

- Jako mi je žao, nedostajat će nam, strašno je što nam se događa. Razočaran sam - žalio se Clarke.

Ranije je izgubio Shanklanda i Forrestovog klupskog suigrača iz Celtica Taylora zbog ozljeda, kao i zvijezdu McGinna. Ferguson, Hickey i Patterson su duže na rehabilitaciji.

Pred novinare je izašao i desni branič Anthony Ralston. Rekao je:

- Osjećaj je dobar, atmosfera je odlična u momčadi. U zadnje dvije utakmice nismo bili uspješni, to želimo popraviti. Nesretno smo gubili, definitivno ne mora biti tako. Razočarani smo kako je to završilo, igrali smo bolje nego što ishodi govore, siguran sam da će se to promijeniti.

Hrvatska?

- Znamo da voli imati posjed, sigurno će biti opet tako, vrlo su kvalitetni, morat ćemo se dobro braniti i ne dopustiti im da dominiraju, to će biti jako bitno u ovoj utakmici. Utakmica je za nas veliki izazov jer protivnik je vrhunski.

Linker
11. listopad 2024 20:22