Michal Probierz na Opus Areni
 

 MARIN FRANOV Cropix
OŠTAR ISTUP

Legenda bijesna na izbornika: ‘Igrači nisu idioti. Ne daj Bože da izgubimo od Hrvatske, odgovarat ćete‘

‘Probierz je tu već preko deset utakmica, a i dalje nema početnih 11‘, poručuje Jan Tomaszewski
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2024. 12:13

U drugoj utakmici skupine 1, Lige nacija, Poljska je na domaćem terenu s 1:3 poražena od Portugala. Poljaci nisu zadovoljni predstavom svoje momčadi, a posebno oštar bio je legendarni poljski nogometaš Jan Tomaszewski. On je u svom istupu napao izbornika poljske reprezentacije Michała Probierza.

- Imam pitanje za trenera. Koliko će još ovo ispitivanje trajati? Tu je već preko deset utakmica, a i dalje nema početnih 11. Do sada je to morao imati, ali nema - započeo je Tomaszewski.

- Po meni je Maxi Oyedele sukrivac za dva pogotka. Čija je to krivica? Oyedele ima sve što je potrebno da igra na ovoj razini, ali na izborniku je da ga uklopi. On mora shvatiti da je ovo reprezentacija, a ne klub. Tu nema toliko vremena za izgradnju i ne može samo tako trošiti igrače. Ne možemo mi sutra kupiti Bellinghama, Messija i Ronalda. Imamo to što imamo, ali to ne koristimo onako kako trebamo - poručio je legendarni Poljak uz poruku:

- Gospodine Probierz, ova momčad nije skupina idiota.

Osvrnuo se i na utakmicu s Hrvatskom.

- Ona može prevagnuti vagu mnogim igračima i stručnom stožeru. Jer ako tu utakmicu ne dobijemo, a ne daj Bože da izgubimo, morat će odgovarati cijeli stožer, jer od ovog brašna neće biti kruha. Jer svaki susret igramo s drugom postavom i nema stabilnosti

Linker
13. listopad 2024 12:13