Piotr Matusewicz/dppi/shuttersto/shutterstock Editorial/profimedia
PORUKA IZBORNIKU

Lewandowski uoči Vatrenih: ‘Ovo nema smisla, to nije moj posao. Evo kako će Hrvatima biti teže‘

‘Moja uloga nije ići do veznog reda ili čak do obrane kako bih dodirnuo loptu‘, kaže poljski napadač
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2024. 20:22

Portugalska nogometna reprezentacija napravila je veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige nacija. Slavljem nad Poljskom u Varšavi upisali su nova tri boda i zadržali stopostotan učinak nakon tri kola.

S druge strane, situacija u poljskom taboru nije nimalo bajna, nakon tri kola broje svega tri boda, te im u idućem kolu treba pozitivan ishod protiv Hrvatske da bi zadržali šanse za dohvaćanje drugog mjesta u skupini. Više od loših rezultata, Poljake zabrinjava neuvjerljiva igra njihove reprezentacije, a da nešto ne štima svjesna je i najveća zvijezda, Robert Lewandowski, koji je nakon novog poraza ‘otvorio dušu‘ i dao nekoliko znakovitih izjava.

- Što je nedostajalo? Ciljevi. Ne znam hoće li ovo biti prava riječ, ali i hrabrost. Iako smo imali trenutaka kada smo se približavali šesnaestercu, nismo uspjeli izigrati protivnika kada smo imali loptu, ozbiljnije pristupiti i napasti u zadnjoj trećini - započeo je napadač Barcelone pa nastavio:

- Dobio sam jednu dobru loptu, ništa drugo. Bili smo prenisko postavljeni, znam da protiv Portugala nikada nećemo ići jedan na jedan na cijelom terenu i igrati ravnopravno, ali trebali bismo sve bolje izbalansirati. Pričekati pravi trenutak i kreirati prilike na temelju uzoraka. Moja uloga nije ići do veznog reda ili čak do obrane kako bih dodirnuo loptu. Ovo nema smisla - zavapio je Poljak te suigračima i izborniku indirektno, ali prilično jasno, poslao poruku.

image
Piotr Matusewicz/dppi/shuttersto/shutterstock Editorial/profimedia

Poljska u utorak od 20:45 u četvrtom kolu dočekuje Hrvatsku. U posljednjem susretu ove dvije nacije Vatreni su na Opus Areni s 1:0 svladali Poljsku, a nakon susreta u Varšavi situacija u skupini bit će puno jasnija.

- Hrvatska je u prvoj utakmici često imala loptu i igrala leđima prema golu. Pitanje je želimo li obrambenu liniju podignuti više, skratiti teren i biti bliže jedni drugima. Poznato je da Hrvatska ima odlične igrače. Moramo odgovoriti na pitanje u kojem smjeru želimo ići: hvatati zaleđa Hrvatske i postaviti se visoko ili biti bliže šesnaestercu. Ali ne previše duboko, jer Portugal je pronašao rješenje za to - kaže Lewandowski i dodaje:

- Sjećam se da je u Osijeku većina suparničkih igrača pokušavala doći do lopte. Nisu tražili dodavanja iza leđa. Naravno, i na to morate biti spremni, ali možda će vam biti dovoljno otići 10 metara više da prostori budu manji. Možda će onda Hrvatima biti teže - zaključio je.

image
Arkadiusz Wisniewski/imago Sportfotodienst/profimedia

Linker
13. listopad 2024 20:23