JAKUB PORZYCKI Nurphoto Via Afp
NEOBIČNO PONAŠANJE

Lewandowski zaintrigirao Poljake. Dok su padali golovi, on je imao posebnu zanimaciju

U prvoj postavi zamijenio ga je Świderski, a igrač Barcelone se pojavio na travnjaku u drugom poluvremenu
Piše: SNObjavljeno: 16. listopad 2024. 10:55

Reprezentacija Hrvatske remizirala je (3:3) s Poljskom u Ligi nacija. Ova je utakmica bila popraćena kontroverzom budući da je najbolji poljski igrač, kapetan Robert Lewandowski, startao na klupi zbog navodno blaže ozljede. U kuloarima se danima uoči susreta moglo čuti da su zapravo u pitanju određene trzavice između njega i izbornika Michała Probierza.

Lewandowskog je u prvoj postavi zamijenio Karol Świderski, a poljski se kapetan pojavio na travnjaku u drugom poluvremenu i asistirao kod pogotka Sebastiana Szymańskog.

image
FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp

Prethodno je Nicola Zalewski postigao pogodak za 2:3. Igrač Rome lukavo je zaobišao nekoliko protivnika i svladao Dominika Livakovića. Televizijske kamere pritom su snimile ponašanje Lewandowskog koji je tada još sjedio na klupi.

Napadač Barcelone uopće nije gledao u teren. Pogled mu je bio prikovan za tablet. Vjerojatno je analizirao kretanje jednog od hrvatskih igrača kako bi to iskoristio na terenu, nagađa poljski Fakt. Čini se da je njegova analiza bila uspješna jer je upisao asistenciju za posljednji, odlučujući gol kojim su Poljaci oteli bodove Vatrenima.

Hrvatska iduće dvije utakmice igra protiv Škotske u gostima 15. 11., a tri dana poslije na Poljud stiže Portugal.

Linker
16. listopad 2024 10:55