Roberto Martinez

 DAMIR KRAJAC Cropix
PORTUGALSKE REAKCIJE

Martínez objasnio gdje su ga namučili Vatreni, Fernandes pričao o Ronaldu: ‘Mislio sam da smo prestali brojati‘

Roberto Martínez i Bruno Fernandes su komentirali pobjedu Portugala nad Hrvatskom na otvaranju Lige nacija
Piše: SNObjavljeno: 06. rujan 2024. 07:53

Portugal je s 2:1 u Lisabonu pobijedio Hrvatsku na startu novog izdanja Lige nacija, a izbornik domaćina Roberto Martínez bio je zadovoljan utakmicom.

- Bila je to teška utakmica, ali sam zadovoljan. Prvo poluvrijeme je bilo fantastično, oduzeli smo loptu Hrvatima koji su cijelo vrijeme igrali s pet igrača u veznom redu. U napadu smo pokazali neke naše dobro razrađene akcije, a kada smo primili gol u momčad se uvukao osjećaj da moraju obraniti vodstvo. Dali smo loptu Hrvatskoj, ali smo se dobro branili. Taj dio nije bio najbolji, ali pokazuje da imamo kvalitetu te da možemo obraniti naš gol - rekao je Martínez i objasnio koja je bila glavna strategija:

- Hrvatska ima jako puno igrača u veznom redu i teško je probiti njihove linije. Dalot je to vrlo dobro radio, a uvođenje João Nevesa ojačalo je naš vezni red. Ovo je važna pobjeda jer smo u njoj pokazali kakve sve razne opcije imamo.

Pred mikrofone je stao i Bruno Fernandes.

- Hrvatska je vrlo mobilna momčad i to nam otežava pritisak na loptu, imaju vrlo pokretne igrače. Mislim da smo bili vrlo odgovorni u prvom poluvremenu dok smo u drugom dopustili da lopta bude previše u njihovim nogama pa su dominirali posjedom. Bili smo dobri u prvih 15, 20 minuta nastavka, ali onda smo prepustili igru njima. No, na kraju dana se broji pobjeda i zbog toga smo jako sretni.

Igrač Manchester Cityja je komentirao i 900. gol u karijeri Cristiana Ronalda.

- Mislio sam da smo prestali brojati, odnosno barem smo mi prestali brojati, on nije. Voli ih brojati i vjerujem da mu je ovo jako značilo. Svi smo jako sretni zbog njega jer nije riječ samo o Cristianu, on podiže ime naše nacije na najvišu razinu svih ovih godina. Ovo je samo još jedan rekord u njegovom životu što je postalo čak i normalno.

Linker
06. rujan 2024 07:54