SAMEER AL-DOUMY Afp
A KAŽU DA JE OZLIJEĐEN

Mbappé opet razljutio navijače, procurilo što je radio dok su Francuzi bili u akciji. Nije pomogla ni ‘maska‘

Kako si igrač koji se navodno oporavlja od ozljede može dopustiti takvu eskapadu?
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2024. 21:31

Kylian Mbappé ponovno je na naslovnicama, ali u negativnom kontekstu. Njegov je izostanak na utakmici Lige nacija izazvao bijes među navijačima francuske nogometne reprezentacije.

Dok su Francuzi igrali protiv Izraela, Mbappé je viđen u Švedskoj kako uživa u izlasku u jednom noćnom klubu. Stoga ne iznenađuje da je ovakav potez izazvao isprovocirao fanove.

Sve je počelo još ranije, kada je izbornik Didier Deschamps objavio da napadač Real Madrida neće biti dio momčadi za listopadske utakmice, službeno zbog ozljede.

Navodno je trebao ostati u Madridu na liječenju, što se činilo logičnom odlukom nakon iscrpljujućeg početka sezone u Primeri i Ligi prvaka. Međutim, samo dva dana nakon ove objave, Mbappé se vratio na teren protiv Villarreala, što je pokrenulo pitanja o stvarnoj težini njegove ozljede.

Potom su se uvukle sumnje u pravi razlog njegova izostanka, posebice nakon teksta švedskog portala Aftonbladet. Oni su otkrili da tijekom utakmice Izraela i Francuske, koja je završila 4:1 u korist Tricolora, Mbappé nije bio na tribinama ili na klupi, već je zapravo bio u Stockholmu. Viđen je u noćnom klubu V koji se nalazi u Stureplanu, popularnom lokalu u glavnom gradu Švedske. Ova vijest brzo se proširila medijima.

Ovo je prvi put da se izostanak Kyliana Mbappéa iz francuske reprezentacije čini sasvim neopravdanim. U prošlosti su se njegovi nedolasci uvijek pripisivali ozbiljnim ozljedama ili jasno objašnjenim razlozima.

Ali ovoga puta stvar je složenija. Dok je Didier Deschamps najavio da će se napadač oporavljati u Madridu, on je ponovno viđen na terenu s Real Madridom već sljedeći vikend.

Ova je nedosljednost potencirana Mbappéovim noćnim izletom u Stockholmu. Fotografija maskiranog Mbappéa šokirala je mnoge. Okolnosti ovog slučaja bez presedana postavljaju mnoga pitanja o njegovoj karijeri i trenutnim prioritetima.

Izbornik francuske reprezentacije brzo je pokušao ugasiti vatru. U videu objavljenom na YouTubeu objasnio je da je Mbappéovo odsustvo dio strategije za fizičko očuvanje igrača. Također je istaknuo stalne napetosti između klupskih obaveza i dužnosti u reprezentaciji.

"Ne smijemo zaboraviti da je Kylianov poslodavac klub, a ne savez", podsjetio je.

Međutim, kod mnogih ovaj noćni izlazak izaziva pitanja. Kako si igrač koji se navodno oporavlja od ozljede može dopustiti takvu eskapadu? Navijači Tricolora to vide kao oblik nepoštovanja prema reprezentaciji, pogotovo jer se radilo o službenoj utakmici Lige nacija.

Linker
11. listopad 2024 21:40