Luka Modrić

 RONALD GORSIC Cropix
RIJEČ KAPETANA

Modrić progovorio o Dalićevom iznenađenju: ‘Nisam ni sumnjao. Zna se tko je on‘

"Jedan na jedan nam je donosio dosta toga", rekao je kapetan o Perišićevom učinku
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2024. 22:24

Hrvatska je u trećem kolu Lige nacija na Maksimiru s 2:1 pobijedila Škotsku. Iako se ovoga puta nije upisao u strijelce, još jednu fenomenalnu utakmicu odigrao je kapetan Luka Modrić.

- Teška utakmica, Škoti su potvrdili da su nam tvrd orah i da teško igramo protiv njih. Mislim da smo dobro ušli utakmicu, a do kraja poluvremena malo usporili. Hvala Bogu brzo smo izjednačili. Drugo poluvrijeme bilo je dosta dobro, ali zadnjih desetak minuta smo se bez veze povukli i dopustili Škotima da nam stvore neke šanse. Pogotovo to zadnje, bilo je tu dosta konfuzije, ali srećom VAR je presudio na našu stranu. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i onih koje se zasigurno mogu poboljšati.

image
RONALD GORSIC Cropix

Vezni red Hrvatske zaigrao je u nešto drugačijem izdanju?

- Novih igrača je bilo, nedostajao nam je Mateo dosta, on je trenutno u sjajnoj formi, ali dečki što su igrali su napravili su dobar posao. Još neki igrači što nisu tu nam nedostaju. Sve u svemu, najbitnije je da smo pobijedili, a ispravit ćemo stvari koje večeras nismo dobro radili.

Hrvatska bi pobjedom u Poljskoj osigurala drugo mjesto u skupini.

- Ne treba ići tako daleko, idemo u poljsku odigrati pravu utakmicu i pokušati pobijediti. Vidjet ćemo onda za 11. mjesec i u Poljskoj odigrat što bolju utakmicu, bit će teška, bez obzira što smo protiv njih u Osijeku odigrali odlično i bili dosta bolji. Vjerujem u nas i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, da možemo ponoviti izdanje iz Osijeka.

U nekoliko navrata obrambenoj ste liniji sugerirali da ‘ubrzaju‘?

- Par situacija je bilo gdje smo mogli odigrati brže dok se Škoti nisu postavili, no ništa više od toga.

image

Ivan Perišić

RANKO SUVAR Cropix

O Perišićevom igranju na desnoj strani:

- Nema iznenađenja, zna se tko je Perija i što je donio ovoj reprezentaciji. Sad je zadnje dvije utakmice igrao u PSV-u na toj poziciji, na kojoj ga nismo naviknuli gledati, no mislim da je danas odradio dosta dobro, asistirao za prvi gol i stalno bio opasan. Jedan na jedan nam je donosio dosta toga, nisan mi sumnjao da će odigrati tako - rekao je Modrić i dodao:

- Vidjet ćemo, nedostaju nam tu Juranović i Stanišić koji su prve opcije za tu poziciju, ali dok ih nema izbornik je pronašao najbolje rješenje u vidu Perije. Vjerujem da će se samo podizati kada dođe u pravu formu i uhvati kontinuitet utakmica.

Napadački arsenal večeras je bio raspoložen...

- Imamo dosta opcija i raznovrsnosti u napadu. Drago mi je zbog Matanovića da je zabio, prošle utakmice je imao dosta šansi, a danas je konačno zabio. Krama je uvijek tu, šulja se, uvijek je na pravom mjestu i svaka mu čast na tome. Kada zaigra u Poljskoj, čestitat ću mu na jubileju od sto utakmica.

Linker
12. listopad 2024 22:25