ANTE CIZMIC Cropix
SPREMA SE LUDNICA

Najtraženiji čovjek u Hrvatskoj objasnio: Evo kako do ulaznice za veliko finale Vatrenih u Rotterdamu

‘Bilo nas je 17-18 tisuća, a sad će nas biti još 20-30 posto više. Evo procedure za dobivanje karte‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. lipanj 2023. 14:47

U tabor Vatrenih javljaju se ljudi koji nisu bili na polufinalu i propustili su ranije kupili karte, a žele podržati Luku Modrića i kolege u borbi za zlato u nedjelju. Nikša Martinac ponovno je najtraženiji čovjek u državi...

- Samo danas imao sam tisuću poziva i poruka - smijao se HNS-ov šef za prodaju ulaznica u četvrtak nešto prije podneva.

No, ohrabrio je zainteresirane.

- Uvjeren sam da će svi koji žele gledati finale na kraju imati ulaznicu.

U srijedu protiv Nizozemske na tribinama je bilo gotovo dvadeset tisuća naših navijača. Atmosfera je bila sjajna, mnogi ističu izvrsno navijanje, užitak po svim pitanjima. Određene povike za koje UEFA kažnjava nema potrebe sada isticati.

- Po mojoj procjeni bilo nas je 17-18 tisuća - dodaje Martinac i nastavlja:

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Na finalu će naših biti barem 20-30 posto više nego u polufinalu, dakle predviđam 22 tisuće. Suparnici nemaju veliko zanimanje pa će mjesta na stadionu biti.

Potom je pojasnio proceduru:

- UEFA je u četvrtak poslala mail svima koji su se predbilježili za ulaznice za finale da ih mogu kupiti. Kad to naprave, ostatak karata pustit će u slobodnu prodaju. Predviđam da bi u petak poslijepodne mogla doći obavijest iz UEFA-e da je ponovno otvorena prodaja za finale na njezinoj stranici. Samo to treba pratiti tko je zainteresiran i mislim da problema neće biti. Kod prijave ne traže da se upiše točan sektor kamoli mjesto nego će oni po logici tko je iz koje države napraviti raspored sjedenja, tako će ponovno naši biti zajedno...

Podsjećamo da je prva prodaja obavljena u travnju, ali pitanje je koliko će Nizozemaca ili bilo kojih drugih neutralnih navijača biti zagrijano da dođu na tribinu De Kuipa i zato bi kontingent koji će pustiti naknadno mogao biti solidan.

Znalo se da će Vatreni imati jaku potporu, no na kraju smo svjedočili fantastičnom ozračju kakvo je rijetko kad bilo viđeno i zato će se još više pamtiti.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Nedavno je u Beču na Ligi nacija bilo 25 tisuća naših navijača i briljantna atmosfera, ali mene je ovo navijanje u produžetku podsjetilo na Beč iz 2008. godine. Na Prateru u četvrtfinalu s Turskom pjesma nije stala. Orilo se "Bježite ljudi, bježite iz grada...." - evocirao je uspomene Martinac.

Međutim, tada je Hrvatska pala, dan radosti pretvorio se u noć suza, tragediju koja se i dalje prepričava, a u Rotterdamu je završilo gotovo delirijem, emocije su ključale jer dobivena je velika utakmica, a finale je pred vratima... Svi su na De Kuipu išli gasom do daske, i igrači i navijači. Hrvati vjeruju reprezentaciji, očekuju trofej i zlatne medalje, a to mami više od bilo čega. U srijedu je bila fešta, a u nedjelju Rotterdam će gorjeti.

U međuvremenu ovi koji su ovdje mahom su produžili prema Amsterdamu da dožive i čari tamošnjeg noćnog života. Sve je to skupa nezaboravan izlet. Brojni Hrvati smješteni su u Haagu i manjim gradovima jer u Rotterdamu nisu našli lokaciju koja bi im odgovarala.

Linker
16. rujan 2024 08:39