Virgli van Dijk je bio razočaran nakon utakmice u srijedu dok je Josip Stanišić slavio

 ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia
NOVI SPORTCAST

‘Ne bih u Hrvatsku uzeo niti jednog igrača Nizozemske ni Španjolske. A mladi Hrvat ipak radi razliku‘

‘Mislim da smo mi u najboljem stanju od reprezentacija koje su na Final Fouru‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. lipanj 2023. 13:06

Hrvatska nogometna reprezentacija opet je u centru pažnje domaće, ali i svjetske sportske javnosti. Ulaskom u finale Lige nacija Vatreni du došli u priliku da osvoje prvi trofej u povijesti, a za takvo što im treba pobjeda protiv Španjolske u nedjelju. Iako se radi o velikom protivniku, Hrvatska u tu utakmicu ulazi isključivo s razmišljanjem o pobjedi.

- Da se ovakva utakmica igrala prije 5 ili 10 godina rekli bi da je Španjolska favorit, a što izvučemo - izvukli smo. Sada uopće ne pričamo o protivnicima, mi smo Hrvatska i jednostavno igramo na pobjedu i igramo s vjerom da ćemo protiv Španjolske slaviti - rekao je Mario Cvitanović u novom izdanju našeg Sportcasta posvećenog hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Cvitanović se osvrnuo i na utakmicu protiv Nizozemske.

- Protiv bilo koga da smo igrali, u takvoj energiji, takvoj atmosferi, takvom izdanju, takvoj vjeri i samopouzdanju pobijedili bi svakoga. Kako je utakmica odmicala mi smo izgledali sve bolje i bolje. Igrači koji su ušli su donijeli novu kvalitetu. Puno više sam očekivao i od Nizozemske, ali i od Španjolske te Italije. Mislim da smo mi u najboljem stanju od reprezentacija koje su na Final Fouru i s pravom se možemo nadati zlatu.

image

Zlatko Dalić

JOHN THYS/AFP/PROFIMEDIA John Thys/Afp/Profimedia

U Sportcastu je gostovao i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola koji je ustvrdio kako Nizozemska ima puno dobrih igrača, ali malo pravih klasa. Na pitanje bi li među Vatrenima mjesto imao netko iz nizozemskih redova Šola je ovako odgovorio:

- Ja jako volim De Jonga, on je fenomenalan igrač. Kad igra na vrhuncu, onda je svjetska klasa,a li nema gdje upasti. Desno krilo? Perišić je igrao na lijevom beku i išao je na Malena i nije imao nikakvih problema s njim ili s desnim bekom koji je nadirao. Perišić ipak nije lijevi bek, ima već dosta godina, a bez problema ga je čuvao. Što se Van Dijka tiče, između njega i Šutala izabrao bih Šutala jer je to igrač koji nadire, koji ima puno motiva i koji će igrati odlično sljedećih 10 godina i ja ga ne bih mijenjao za Van Dijka.

S njegovom tvrdnjom se složio i Cvitanović:

- Slažem se. Šutalo dolazi, njegova energija i glad je nešto što donosi razliku. Van Dijk je posljednje dvije sezone ipak pao u odnosu na ranije godine.

Slično se odnosi i na reprezentaciju Španjolske. Šola je istaknuo kako je Rodri velika klasa, ali da na njegovom mjestu ipak igra Marcelo Brozović. Glavni urednik SN je istaknuo kako su mu potezi španjolskog izbornika Luisa de le Fuente pomalo čudni.

- Za prvi saziv nakon SP-a je pozvao 16 novih igrača, a sada je pozvao 10 novih u odnosu na ožujak. Još je čudnije jer većina tih igrača igra u Španjolskoj, ne igraju na raznim stranama svijeta pa da ih moraš upoznati.

image

Luka Modrić

LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/ddp Usa/profimedia

Cvitanović i Šola su se složili kako je Hrvatska favorit u nedjeljnoj utakmici i kako bi se Vatreni napokon moglo okititi i trofejem što bi završilo ovu sezonu na fantastičan način. No, možda bi to bio i kraj jedne velike ere, odnosno možda bi slika Luke Modrića s trofejem Lige nacija bila i zadnja slika najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena u hrvatskom dresu. Luka ipak ima 38 godina i oproštaj je blizu.

- Nadam se da ćemo vidjeti sliku Luke Modrića s trofejem, ali ne vjerujem da će to biti njegova zadnja slika s reprezentacijom. Imam osjećaj da će on, dok bude uživao i dok bude išlo, igrati u reprezentaciji. Vidjet će i kroz sljedeću sezonu u Realu kako će mu tijelo reagirati. Mislim da kod njega ima još energije i zadovoljstva za igranje u reprezentaciji. To nije opterećenje, to nije posao, to je jednostavno čisto uživanje. Zna i on da se bliži igrački kraj i želi uživati u svakom danu dok je uz nogomet - rekao je Cvitanović, a Šola je dodao:

- Ne mogu zamisliti da bi se Luka oprostio, a pamtim njegove riječi da će igrati za Hrvatsku dok god ga Hrvatska treba, ali ono što mi stavlja jedan crv sumnje to što je rekao da će o daljnjem igranju za Vatrene reći nešto nakon što završi Liga nacija. Tu je on ostavio dvojbu da ipak razmišlja o odlasku.

Što su još Cvitanović i Šola rekli o Vatrenima i Ligi nacija pogledajte u našem cijelom Sportcastu:

Linker
19. svibanj 2024 01:01