Anp/ddp Usa/profimedia
NISU KOMPLETNI

Nizozemci također imaju ‘problem Brozović‘, a evo tko će prijetiti Vatrenima umjesto otpisane zvijezde

Za razliku od posložene Hrvatske, Koeman ne može samo tako stvari okrenuti naglavačke
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. lipanj 2023. 07:57

Nizozemska je suparnik Hrvatske u polufinalu Lige nacija 14. lipnja, a izbornik Ronald Koeman je skratio prvobitni popis igrača za završnicu najmlađeg UEFA-inog natjecanja.

Zbog ozljede je ranije otpao Memphis Depay, a nakon njega je Koeman otpisao Tijjanija Reijndersa i Daleya Blinda. No, njih dvojica će ostati s momčadi, te će biti u pripravnosti u slučaju da se za to ukaže potreba, odnosno, ako se netko od igrača ozlijedi ili razboli.

image

Ronald Koeman, izbornik Nizozemske

ROBIN VAN LONKHUIJSEN Afp

’’Na kraju sezone je teško u posljednji trenutak zvati igrače, pa će njih dvojica ostati s momčadi do utakmice s Hrvatskom. U slučaju ozbiljne ozljede ili bolesti, igrači mogu biti zamijenjeni uoči početka prve utakmice’’, priopćio je Nogometni savez Nizozemske.

Poput Vatrenih kojima nedostaje finalist Lige prvaka Marcelo Brozović, ni Tulipani nisu kompletni. Denzel Dumfries (Inter) i Nathan Ake (Manchester City) priključit će se nakon subotnjeg spektakla u Istanbulu.

U ponedjeljak je Koeman na raspolaganju imao 16 igrača koji su se pojavili na prvom treningu u Zeistu. Priključilo im se i nekoliko članova mlade reprezentacije koja se priprema za Europsko prvenstvo u Rumunjskoj i Gruziji.

Nakon što je s popisa otpao Depay, koji ionako nije igrao za Atletico Madrid od kraja travnja zbog ozljede, Koemanov izbor u napadu ostao je prilično tanak. Očekuje se da će umjesto Depaya u početnom sastavu protiv Hrvatske krenuti Liverpoolov ofenzivac Cody Gakpo, dok Wout Weghorst iz Manchester Uniteda u nacionalnoj momčadi ima ulogu džokera.

image

Memphis Depay otpao zbog ozljede

JOHN THYS Afp

Za razliku od Hrvatske koja je uglavnom posložena i bez većih upitnika nakon sjajnog uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Koeman je s Nizozemskom na novom početku. Ne može stvari samo tako okrenuti naglavačke, a za razliku od njegovog prošlog mandata u kojem je odveo Oranje do finala Lige nacija, mnoge su stvari danas drugačije.

Glavni igrači ne mogu se pohvaliti nekom velikom formom, a nizozemski novinari ističu kako je vrijeme da liderske uloge preuzmu neki drugi. Primjerice, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Nathan Ake, Cody Gakpo...

Linker
26. travanj 2024 22:59