PAUL ELLIS Afp
NIJE SVE TAKO CRNO

Oršić se opet ozlijedio, i to na dan kad ga je Dalić ponovno pozvao među Vatrene. Trener objasnio o čemu se radi

‘Nećemo ga imati na raspolaganju ovaj tjedan, a vidjet ćemo u kakvom će stanju biti sljedećeg tjedna‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. rujan 2024. 11:20

Mislav Oršić vratio se u kadar reprezentacije nakon godinu i pol dana od posljednjeg poziva i oporavka od teške ozljede koljena. Njegovo ime našlo se na popisu izbornika Dalića za utakmice Lige nacija protiv Škotske i Poljske, ali dobru vijest nogometaš turskog Trabzonspora dočekao je - ozlijeđen. Srećom, lakše zbog čega njegov nastup u idućoj reprezentativnoj akciji ne bi trebao biti doveden u pitanje.

Ove sezone nastupio je u četiri utakmice i za nešto manje od 200 minuta provedenih na terenu upisao je jednu asistenciju, ali u utakmici protiv Gaziantepspora nije se našao ni na klupi.

- Prolazimo kroz težak period i nismo zadovoljni posljednjim utakmicama i rezultatima. Problem je što imamo dosta ozljeda. Oršićeva ozljeda nije toliko strašna. Nećemo ga imati na raspolaganju ovaj tjedan, a vidjet ćemo u kakvom će stanju biti sljedećeg tjedna - kazao je trener Trabzonspora Senol Gunes.

Oršić je za reprezentaciju skupio 27 nastupa, posljednju protiv Maroka u utakmici za treće mjesto na posljednjem Svjetskom prvenstvu. U kadru reprezentacije posljednji puta se našao u ožujku prošle godine u kvalifikacijama za Euro protiv Walesa i Turske kada nije ulazio u igru.

- Zaista me raduje što je nakon teške ozljede opet s nama. Izborio se za dobru minutažu u svom klubu te će nam proširiti opcije na krilima - kazao je Dalić nakon što je Oršićevo ime nakon dugo vremena pročitao na svome popisu.

Linker
24. rujan 2024 11:20