EIBNER-PRESSEFOTO/WOLFGANG FRANK/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Eibner-pressefoto/wolfgang Frank/imago Sportfotodienst/profimedia
ZAMJERIO SE NIZOZEMCIMA

Otpisali ga za Vatrene i Ligu nacija, ljutiti igrač povukao radikalan potez: ‘Potpuno pogrešna odluka‘

Nizozemskoj javnosti ne sviđa se ponašanje 22-godišnjaka iz Bundeslige
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. lipanj 2023. 07:20

Izbornik nizozemske reprezentacije Ronald Koeman održao je konferenciju za medije u subotu, četiri dana prije susreta s Vatrenima u polufinalu Lige nacija. O hrvatskom nacionalnom timu praktički nije rekao ni riječi, glavne točke razgovora bile su ozljeda Memphisa Depaya i kontroverzna odluka mladog Nizozemca Jeremieja Frimponga.

Naime, 22-godišnji veznjak i branič Frimpong, trenutno igrač Bayer Leverkusena, jako se naljutio kada je saznao da neće zaigrati u Ligi nacija. Koeman je ispred njega postavio druga imena, a Frimpong se trebao pridružiti U-21 reprezentaciji kojoj predstoji Europsko prvenstvo u Rumunjskoj i Gruziji.

image

Jeremie Frimpong

PEPPHOTO/HORST MAUELSHAGEN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Pepphoto/horst Mauelshagen/imago Sportfotodienst/profimedia

Međutim, nizozemski portali pišu da je odbio poziv mlade nacionalne vrste, što je potvrdio i izbornik Erwin van de Looi. Frimpong smatra da se trebao naći u glavnoj momčadi Oranja, kada je vidio da to neće biti slučaj, odlučio je povući radikalan potez i odbiti bilo kakav nastup pod nacionalnim grbom.

- Mislim da to nije u redu. Nizozemski juniori igraju na Euru, možda Frimpong misli da je nadišao tu razinu. Mislim da je donio potpuno pogrešnu odluku - prokomentirao je Koeman, a ranije je objasnio da mu se igrač Bayer Leverkusena ne uklapa u sustav s četiri braniča, stoga mu nije ponudio mjesto u Ligi nacija.

Prethodno je izbornik Oranja govorio i o očekivanjima:

- Možemo ispisati povijest. Igrači su svjesni toga, osjećam da jesu. Pričaju samo o pobjedi i žele ostaviti nešto veliko iza svog imena - kazao je Koeman.

image

Memphis Depay

JOHN THYS Afp

Početkom tjedna stigla je vijest da je Memphis Depay, jedan od najboljih igrača Nizozemske, otpao zbog ozljede. Povodom toga, Koeman se bez detalja dotaknuo opcija u napadačkoj liniji.

- Nadao sam se da će Depay uspjeti dogurati do Lige nacija, ali ispostavilo se da nije spreman. Imamo brojne mogućnosti, ali ne mogu baš pričati o tome. Alternative su Cody Gakpo, Donyell Malen i Wout Weghorst.

Linker
02. svibanj 2024 17:06