JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
IZBORNIK PRELOMIO

Ovo je izbor Zlatka Dalića za Ligu nacija: Na popisu Perišić i Modrić, dva povratnika, ali i dva nova lica

Hrvatski izbornik pozvao je 24 igrača, sedmorica su na pretpozivu
Piše: SNObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 12:05

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za rujanski ciklus Lige nacija, odnosno dvoboje s Portugalom i Poljskom na startu natjecanja u kojem Vatreni brane srebrnu medalju.

Na njemu, jasno, nema dvojice dugogodišnjih članova reprezentacije, Domagoja Vide i Marcela Brozovića, koji su nedavno objavili da su posljednji put na sebi nosili "sveti" dres. Na popisu je ipak osvanulo ime Luka Modrića, koji se nije oprostio od Vatrenih, no postojala je vjerojatnost da ga Dalić poštedi rujanskog ciklusa.

Duje Ćaleta-Car i Kristijan Jakić povratnici su na Dalićev popis, dok su se Petar Sučić i Igor Matanović prvi put u karijeri našli na najužem popisu Vatrenih.

  • Vratari: Dominik Livaković, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović
  • Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić
  • Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić
  • Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Igor Matanović
  • Pretpozivi: Borna Barišić, Marko Pjaca, Ivica Ivušić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Toni Fruk, Robert Ljubičić

- Liga nacija bit će nam dobra platforma za stvaranje momčadi koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapetan i dalje s nama - Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega - poručio je izbornik Dalić i dodao:

- Imamo i dalje snažne temelje u momčadi koja je prije dvije godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pritom smo momčad osvježili s nekoliko novih imena koje želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju. Nova sezona tek je započela, svi kandidati imaju mogućnost kroz dobar rad i kvalitetne nastupe u svojim klubovima izboriti priliku u reprezentaciji. Čekaju nas jako dobri protivnici u Ligi nacija, počevši s Portugalom u Lisabonu. Iako nećemo i ne smijemo zanemariti rezultat jer hrvatska reprezentacija uvijek mora stremiti pobjedama i uspjesima, naš prvenstveni cilj u Ligi nacija je posložiti momčad koja će krenuti u kvalifikacije za SP. To znači pronaći neka nova lica, isprobati neka nova kadrovska i taktička rješenja, a pritom zadržati ono što je bilo najvažnije u našim uspjesima - snažno zajedništvo, timski duh i pobjednički mentalitet.

Linker
19. kolovoz 2024 12:16