RANKO SUVAR Cropix
ZANIMLJIVA ANALIZA

‘Perišić je na 50 posto i skuha dva gola. Gvardiol nije na razini na kojoj treba biti, a ovaj dečko je igrač‘

Zlatko Dalić mogao je odahnuti kada je potvrđeno zaleđe Škota nakon postignutog pogotka
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2024. 23:06

Zlatko Dalić mogao je odahnuti kada je potvrđeno zaleđe Škota nakon postignutog pogotka u posljednjim sekundama utakmice, Hrvatska je počela slaviti pobjedu 2:1 protiv tradicionalno neugodnog protivnika s Otoka. Ova pobjeda nije bila laka, ali kako tvrdi Tomislav Ivković, najbitnije je da su upisana tri boda.

- Nogomet nas je naučio da je lakih pobjeda sve manje, strahovito je bitno kad pobijediš, a ne igraš dobro. Možeš analizirati u miru, to je lakše uz pobjedu - rekao je u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Mora se priznati da su standardi oko reprezentacije jako visoki...

- Nismo mi čudo od ekipe da moramo pobjeđivati svaku utakmicu, danas svi znaju igrati nogomet i braniti se. Mi imamo mladu momčad, u stvaranju smo. Igrat će Baturina ili Sučić. Znamo što smo dobro radili i što možemo bolje, to je najbitnije u cijeloj priči.

Istaknuo je da Gvardiol nije odigrao kako se očekivalo da bude:

- On nije na razini na kojoj treba biti, kao da želi previše. Napravi pokoju pogrešku u dodavanjima, uhvati ga nervoza i onda nije igrač kakav jest, mora pojednostaviti igru.

Dotaknuo se i bočnih igrača. Istaknuo je da Perišić nije na 100 posto:

- Naši bočni igrači u ovom sustavu moraju više ići naprijed. Perišić sad ne može, nije se ubacivao koliko je mogao i trebao, zbog čega je Pašalić loše izgledao jer nije imao rješenje. Kad je Perišić prvi put došao, zabili smo. Perišić je na 50 posto i skuha dva gola. Sosa igra prekomotno i bez rizika, premlad je da to radi. On mora puno više u sprintu ići, nisam ga vidio da ide 110 posto. Lopta mu dođe, on je primi i vrati je nazad.

Pohvalio je Dinamovog dragulja, Martina Baturinu:

- Baturina, za njega nemam upitnika, dečko je igrač. To je pokazao jučer, kao i protiv Monaca. Jednog Robertsona, koji igra za Liverpool, je tri puta izbacio. On je jedini, uz Sučiće, koji u našim redovima ima sjajnu duel igru, on je drzak i bezobrazan.

Na kraju se dotaknuo iduće utakmice Vatrenih:

- Mi sad imamo gostovanje u Poljskoj, sad svi očekuju da ih pobijedimo, jer kao, imamo toliko igrača... Pa mi nismo Francuzi, oni imaju stotine igrača, a utakmica je treći dan, da je barem četvrti, bilo bi bolje, jer Perišić i Modrić su umorni. Moramo pokazati pamet, igrati disciplinirano, ne griješiti i čekati grešku Poljaka, koji imaju neke probleme, neki igrači im neće igrati - zaključio je Ivković.

Linker
13. listopad 2024 23:08