DAMIR SENCAR Afp
DOBRA VIJEST

Portugal pomogao Hrvatskoj. Vatreni sve bliže četvrtfinalu Lige nacija i boljem statusu u ždrijebu

Dvije najbolje plasirane reprezentacije imaju osiguran ostanak u A skupini Lige nacija
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2024. 22:42

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je nova tri boda u trećem kolu Lige nacija, pala je Škotska rezultatom 2:1. Škoti su došli u vodstvo autogolom Duje Ćaleta-Cara u 32. minuti, ali je Igor Matanović prvijencem za nacionalnu vrstu vratio stvari na početak za samo četiri minute. Pobjednički pogodak postigao je Andrej Kramarić u 70. minuti.

Vatreni su tom pobjedom gotovo sigurno izbacili Škotsku iz kalkulacija za prva dva mjesta jer bi morali pobijediti u sve tri utakmice. Hrvatskoj u prilog ide i večerašnja pobjeda Portugala u Poljskoj (3:1). Kako sada stvari stoje, Vatrenima bi na gostovanju u Varšavi i bod mogao biti dovoljan da u konačnici budu ispred sljedećeg suparnika.

Dvije najbolje plasirane reprezentacije idu u četvrtfinale te imaju osiguran ostanak u A skupini Lige nacija. Četvrta momčad ispada u B skupinu, dok treća ide u razigravanje za ostanak. Bitna je to stavka i zato što se bliži ždrijeb za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

U ovom trenutku nema službene potvrde, ali po svemu sudeći, od 12 nositelja u ždrijebu kvalifikacija za SP 2026. godine bit će njih osam koji su u četiri A skupine Lige nacija zauzeli prve dvije pozicije.

U prijevodu, Hrvatska u konkurenciji Portugala, Škotske i Poljske nakon šest utakmica mora biti barem druga da bi imala povlašten status prilikom ždrijeba.

Standings provided by Sofascore
Linker
12. listopad 2024 22:44