Felix Zwayer

 SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
NIJEMAC NA ZADATKU

Poznat je glavni sudac za veliki okršaj Vatrenih i Furije, evo tko će dijeliti pravdu u finalu Lige nacija

Nikad nije sudio hrvatskoj reprezentaciji, a od pet susreta naših klubova, imamo samo jednu pobjedu
Piše: Damir Dobrinić, SNObjavljeno: 17. lipanj 2023. 10:17

Glavni sudac finalne utakmice 3. izdanja UEFA-ine Lige nacija, koja će se u nedjelju s početkom u 20.45 sati na stadionu De Kuip u Rotterdamu odigrati između Hrvatske i Španjolske, bit će Felix Zwayer, 42-godišnji Nijemac iz Berlina.

Nikad Zwayer nije sudio Hrvatskoj, a u pet sudara pod njegovom arbitražom hrvatski klubovi upisali su jednu pobjedu (Dinamo protiv Ludogoreca 2012.) i čak četiri poraza; Dinamo protiv Čornomoreca 2013. i Seville 2016.), Rijeka protiv Olympiacosa (2017.) i Hajduk protiv Maccabi Tel Aviva 2016. Dobio je Hajduk, doduše, taj uzvrat u kvalifikacijama Europske lige na Poljudu rezultatom 2:1, ali je ispao u raspucavanju jedanaesteraca.

- Izuzetno sam sretan što mi je Uefa ukazala povjerenje i osjećam da sam spreman za ovu utakmicu. Ovo je velika utakmica, zadnja u nizu finala koja su se odigravala posljednjih tjedana. Vrlo sam ponosan što imam priliku, nadam se, nastupiti jednako dobro kao i suci koji su sudili ostala finala - rekao je Zwayer po saznanju da će suditi veliko finale.

Pomoćni suci bit će Zwayerovi sunarodnjaci Stefan Lupp i Marco Achmuller, a četvrti sudac bit će Slovak Ivan Kružilak.

U VAR-sobi sjedit će Nijemac Sven Jablonski i Englez Stuart Atwell.

Linker
03. svibanj 2024 11:07