TOM DUBRAVEC Cropix
NASMIJEŠENI KUSTIĆ

Predsjednik HNS-a: ‘Prvi put u životu zadovoljan sam nakon poraza. Dobili smo tri igrača, i to kakva‘

Matanović i Petar Sučić igrali su debitantske minute, Luka je bio starter već na Euru
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. rujan 2024. 19:07

Hrvatska je i četvrti put započela natjecanje u Ligi nacija izgubljenom utakmicom, ali tužnih lica među Hrvatima na Da Luzu nije bilo. Štoviše...

- Prvi put u životu zadovoljan sam nakon poraza – sa smiješkom nam je kazao Marijan Kustić, predsjednik HNS-a u podnožju sjajnog Benficinog stadiona.

- Oni su jaka momčad, bili smo ravnopravni, a igrali smo u novom sustavu. Drugo poluvrijeme smo odlično odigrali, to je ohrabrenje za dalje – komentirao je prvi čovjek Saveza naglasio:

- Dobili smo tri igrača. I to kakva. Odlična. Igor Matanović, Petar Sučić i Luka Sučić. To je bitno, to nam treba.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Matanović i Petar Sučić igrali su debitantske minute, Luka je bio starter već na Euru, svi su ušli u drugom dijelu. Kustiću i Vatrenima sad je fokus na Poljskoj i Osijeku, a Portugalci su itekako proslavili. Iako na utakmici nije bilo žestoko navijanje, akustičan stadion "grmio" je više puta, ovacije je dobio Cristiano Ronaldo strijelac 900. pogotka u karijeri. Nije skrivao oduševljenje, cvao je od sreće, raspričao se i za televizije, djelatnici portugalskog saveza kažu da je u osam godina dao dvije izjave uživo odmah nakon utakmice, a ovog četvrtak nikoga nije odbio, razveselio je i gledatelje Nove TV. Možda i zbog poštovanja prema Luki Modriću...

Na kraju stadion nije bio pun, ostalo je nekoliko tisuća praznih mjesta, ali to manje čudi kad znate da je glavna priča i naslovnica svih sportskih listova u Lisabonu na dan utakmice bila promjena trenera u Benfici gdje se vratio Bruno Lage.

- Draga ženo, ovo je bio savršen dan. Pobijedili smo Hrvatsku 2:1, Cristiano je zabio, a ja sam s dečkima nazdravio - htio ne htio morao sam čuti kraj sebe portugalskog navijača na video pozivu. Ako im se revanširamo u Splitu, bit će sve u redu.

Lisabon ima jak noćni život, gori do sitnih sati, nisam sreo puno Hrvata nakon utakmice, ali Engleze nije moguće promašiti. Gdje god dođete, tamo ih ima.

- Volim nogomet, a tko voli nogomet taj voli i Hrvatsku – djelovao je iskreno jedan od njih, poprilično veseo i pod utjecajem tko zna čega sve...

Zaključak portugalskog izleta je jednostavan – Euro ništa nije promijenio, Hrvatsku se percipira kao veliku reprezentaciju i neka tako ostane. (da)

Linker
06. rujan 2024 19:07