INA FASSBENDER Afp
VISOKE TENZIJE

Preklinjao brata i bivšu zvijezdu Arsenala da ne putuje u Srbiju: ‘Mora ostati miran i ignorirati provokacije‘

Xhaka je utakmicu sa Španjolskom propustio zbog suspenzije, a sad ga po prvi put čeka gostovanje u Srbiji
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. listopad 2024. 21:41

Utakmicu visokog rizika odigrat će u subotu u Leskovcu reprezentacije Srbije i Švicarske.

Bodovi su važni jednima i drugima jer nisu baš najbolje otvorili novi ciklus Lige nacija; Srbija ima tek jedan bod, dok su Švicarci dvaput poraženi.

Visoki rizik proizlazi iz provokacija iz ranijih godina, kad je švicarski veznjak Granit Xhaka (32) tijekom pobjeda Švicarske protiv Srbije na Svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru razbjesnio mnoge srpske navijače.

Xhaka je utakmicu sa Španjolskom propustio zbog suspenzije, a sad ga po prvi put čeka gostovanje u Srbiji.

Njegov stariji brat Taulant (33) igra za Albaniju te je već gostovao u Srbiji, te je upoznat s neprijateljskim ozračjem kakvo je vladalo tom prilikom.

image
INA FASSBENDER Afp

- Predložio sam Granitu da razgovara s izbornikom Muratom Yakinom i možda preskoči ovu utakmicu, ali svi znamo mog brata, on želi igrati svaku utakmicu za Švicarsku. Nije lako kontrolirati se 90 minuta kada stvari ponovo postanu tako emotivne. Granit mora ostati miran, igrati nogomet, pobjeđivati i ignorirati provokacije. Lako je to reći, ali na kraju se sve svodi na to, igrati nogometnu utakmicu i pobijediti - rekao je Taulant Xhaka.

Granit i Taulant Xhaka dobro znaju što je njihov otac na Kosovu prošao u srpskom zarobljeništvu te zbog toga ne vole Srbiju...

Linker
09. listopad 2024 21:41