SCREENSHOT
‘TOČNO SAM ZNAO‘

Procurio kadar iz svlačionice: Junak Španjolske otkrio ključ pobjede, Hrvate usporedio sa životinjama

Iako je u karijeri samo jednom izvodio kazneni udarac, Carvajal je pucao za naslov prvaka
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 22. lipanj 2023. 07:16

Nakon 120 minuta semafor je i dalje pokazivao 0:0 na stadionu u Rotterdamu. Jedanaesterci su odlučivali o novom prvaku Lige nacija. Dani Carvajal izveo je ‘‘panenku‘‘ i nakon 11 godina posta donio novi reprezentativni trofej "la roji".

Bez obzira na to što je prije toga u karijeri samo jednom pucao s bijele točke, 31-godišnji branič bio je toliko siguran u sebe da je u intervjuu nakon finala otkrio kako je želio izvesti odlučujući jedanaesterac.

- Na prethodnim natjecanjima smo rano ispadali pa smo večeras trebali iskoristiti priliku. Imali smo samopouzdanja tijekom izvođenja jedanaesteraca te je sve ispalo dobro. Točno sam znao kako ću pucati. Htio sam baš pucati ‘panenku‘, jer sam znao da će se njihov vratar jednostavno baciti, i uspio sam pogoditi - kazao je Carvajal nakon utakmice, a nakon toga dodao kako je ranije svojoj momčadi održao govor koji je čak i njega dirnuo.

Nekoliko dana nakon utakmice pojavila se i ploča koja je stajala u svlačionici Furije na koju je iskusni branič Real Madrida napisao ključ pobjede protiv Vatrenih, a on je glasio ovako:

- Oni su tigrovi, a mi smo lavovi - napisao je Carvajal i tako, očito, motivirao suigrače.

Linker
02. svibanj 2024 05:15