PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
LEGENDARNI PORTUGALAC

Ronaldo ima novi cilj i neće biti miran dok ga ne ispuni: ‘Ovo je prekretnica u mojoj karijeri‘

‘Što god slijedi, spektakularno je. Sanjao sam ovo i imam još snova‘, dodao je ofenzivac
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 09. rujan 2024. 20:43

Cristiano Ronaldo postigao je svoj 901. pogodak u karijeri za pobjedu Portugala u UEFA Ligi nacija protiv Škotske 2:1 u nedjelju navečer i izazvao euforično slavlje u Lisabonu. Ova 39-godišnja superzvijezda prešla je u “klub 900” pogotkom protiv Hrvatske početkom tjedna i ponovno je pokazao kako se na njega unatoč godinama još može računati.

Dvojica Ronaldovih bivših suigrača iz Manchester Uniteda zabili su prije legendarnog ofenzivca, Scott McTominay je doveo goste u vodstvo, a Bruno Fernandes je bio precizan za izjednačenje Portugala.

Ronaldo je svoju priliku u susretu dobio nakon prvog poluvremena, a utakmicu je riješio tako što je u 88. minuti domaćina doveo do pobjede, što je izazvalo oduševljenje na stadionu u periodu kada je Portugal snažno pritiskao Škote kako bi izbjegao remi.
Škotska nije uspjela uzvratiti i u samim završnicama susreta upisala je drugi uzastopni poraz u razmaku od tri dana. Ronaldov pogodak prvi je u njegovom pokušaju da dosegne 1000 golova u karijeri, nakon što je prethodno iznio svoje planove za postizanje rekordne brojke.

- Samo ja i ljudi oko mene znamo koliko je teško svakodnevno raditi kako bismo bili fizički i psihički zdravi i dosegli cilj koji si zadamo. Ovo je jedinstvena prekretnica u mojoj karijeri i s puno emocija ću slaviti svaki idući gol - rekao je Ronaldo nakon svog prvog pogodaka u uzastopnim utakmicama.

- Već sam osvojio dva trofeja za Portugal, nešto što sam jako želio. Što god slijedi, spektakularno je. Sanjao sam ovo i imam još snova - dodao je ofenzivac.

Ronaldo je ušao na poluvremenu protiv Škotske jer je zauzeo za njega rijetko mjesto među zamjenama, a glavni trener Roberto Martinez kasnije je otkrio da je napadač Al-Nassra odlučio da ne počne igrati.

- Pitanje je bilo je li Ronaldo odigrao prvo poluvrijeme i otišao ili je ušao i završio utakmicu. To je bila odluka. On je prednost reprezentacije. Kad uđe, ako strijelac treba golove, “Cris” daje energiju i osjećaj navijačima, stadion diže na neku drugu razinu - rekao je izbornik Portugala.

- Ako Cris ode, to je suprotno i olakšava ono što bi protivnik želio učiniti kada igra u gostima u Portugalu. No, bitna je zalaganje svih igrača. Igrači vjeruju u ono što mogu dati ili učiniti za reprezentaciju i spremni su za to. Cristiano je kao kapetan bio uzoran - dodao je Martinez.
U međuvremenu, bila je to još jedna duga večer za Škotsku koja povećava pritisak na stratega Stevea Clarkea koji je nadgledao burnu kampanju na Euru 2024. i pratio to s dva poraza u prošlom tjednu, prvim protiv Poljske s odlučujućim pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Linker
09. rujan 2024 20:43