RANKO SUVAR Cropix
VELIKI OKRŠAJ

Škoti bez TV prijenosa s Maksimira, evo gdje danas možete pogledati Hrvatsku: ‘To je veliko razočaranje‘

Prijenos protiv Hrvatske na Maksimiru te Portugala Škoti će moći gledati samo na YouTubeu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. listopad 2024. 09:37

Škoti neće u izravnom televizijskom prijenosu moći gledati utakmicu svoje reprezentacije prvi puta nakon deset godina. Naime, prijenos protiv Hrvatske na Maksimiru te Portugala moći će gledati samo na YouTubeu.

Naime, Viaplay drži prava na sve natjecateljske utakmice škotske reprezentacije do 2028., ali su prošle godine odlučili smanjiti svoje nogometne operacije u Velikoj Britaniji. Prava na utakmice protiv Poljske i Portugala prije mjesec dana prodali su ITV-u, no za aktualnu akciju reprezentacije to nisu učinili. Posljednji put kada utakmica Škotske nije bila dostupna na nacionalnoj televiziji bila je prijateljska utakmica protiv Poljske 2014. godine. Naravno, izazvalo je to priličnu ljutnju u Škotskoj.

- Morate biti razočarani. Bilo bi lijepo da navijači gledaju momčad i, nadamo se, da nas vide kako igramo dobro i postižemo dobar rezultat. Suosjećam s navijačima Škotske kod kuće. To je veliko razočaranje - kazao je škotski izbornik Steve Clarke.

Takvih problema gledatelji u Hrvatskoj neće imati, Nova TV u 17.10 sati kreće s emisijom uoči utakmice koja počinje u 18 sati uz prijenos uživo.

Linker
12. listopad 2024 09:38