Ben Doak i Joško Gvardiol

 RANKO SUVAR Cropix
RECENZIJE HRVATA

Škoti o Gvardiolu: ‘Izgledao je šokirano‘. Jedan Vatreni prošao još gore, dali mu mizernu ocjenu

Za hrvatskog reprezentativca su napisali da nije imao rješenje
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2024. 08:16

Hrvatska je u dramatičnoj završnici na Maksimiru s 2:1 svladala Škotsku. Nakon preokreta Hrvatske, Škoti su u petoj minuti sudačke nadoknade izjednačili, ali je VAR poništio autogol Kristijana Jakića zbog zaleđa.

Unatoč porazu, Škoti su se pokazali u dobrom svjetlu te su njihovi mediji zadovoljni predstavom. Posebno ih je impresionirao Ben Doak, koji je prema njihovom mišljenju kroz svih 77. minuta što je igrao mučio Joška Gvardiola. Za hrvatskog reprezentativca su napisali da nije imao rješenje za mladog Škota koji je iz Liverpoola na posudbi u drugoligašu Middlesbroughu.

"Zvijezda Manchester Cityja izgledala je šokirano Doakovim prodorima. Gvardiol je ponovno izgledao zbunjeno u 33. minuti kada ga se Doak lakoćom riješio. Doak je ostavio trag, to se od njega i očekuje", napisali su Škoti.

image

Sunday Mail o Gvardiolovim mukama

Za Doaka su naveli tri situacije kada je lakoćom prošao Gvardiola, uključujući onu u 33. minuti. Tada je Doak pronašao prostor za ubačaj koji je nakon loše reakcije Luke Sučića završio kod Ryana Christiea, a naposljetku i u golu Dominika Livakovića.

Doaka je nahvalio i njegov najstariji suigrač, 41-godišnji vratar Craig Gordon.

- Nije imao straha prema Gvardiolu, ali on je takav, nikad ne pokazuje strah. Čak mislim da previše i ne razmišlja o tome, samo izađe na teren i radi svoj posao.

image

The Scottish Mail o utakmici Hrvatske i Škotske

The Scottish Mail je u svojim ocjenama igrača posebno oštar bio upravo prema Luki Sučiću. Zbog spomenute reakcije je zaradio tek 4,5 (od mogućih 10) što je jedna od najnižih ocjena koje daju otočki mediji. Škote je zato oduševio Luka Modrić koji je dobio visoku osmicu.

Ocjene hrvatskih igrača u The Scottish Mailu

Livaković - 6
Gvardiol - 6
Ćaleta-Car - 5
Šutalo - 6
Perišić - 6,5
Modrić - 8
Mario Pašalić - 5
Sosa - 6,5
Kramarić - 7
Luka Sučić - 4,5
Matanović - 7

Linker
13. listopad 2024 08:26