Modrić i suigrači slave gol

 RANKO SUVAR Cropix
VATRENI IH FASCINIRAO

Škoti opčinjeni Hrvatom: ‘Prevario nas je, mislili smo da je njegova moć nestala‘

"Lukina je klasa ponovno zasjala u nastavku kada je odveo svoju momčad do pobjede", piše Daily Record
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2024. 14:49

Maksimirskom 2:1 pobjedom nad Škotskom Vatreni su uspješno otvorili listopadski ciklus Lige nacija. Iako smo ponovno strepili do samog kraja, konačna presuda VAR-a u korist Hrvatske izabranicima Zlatka Dalića donijela je nova tri boda.

S druge strane, Škoti se nakon hrabre predstave, ali s nula bodova ‘u džepu‘, nezadovoljni vraćaju na Otok. Posrtajem u Zagrebu produljili su crni niz i lošu rezultatsku formu koja ih prati. U zadnjih godinu dana u 15 utakmica imaju tek jednu pobjedu, i to protiv ‘slabašnog‘ Gibraltara.

Međutim, iako nakon tri kola imaju jednak broj poraza u Ligi nacija, Škote pesimizam nije obuzeo, štoviše, ističu evidentan napredak u igri u odnosu na Euro, kao i dozu nesreće koja ih je pratila u zadnjim utakmicama. Škotska je, naime, protiv Poljske kapitulirala tek u 97. minuti, Portugal je pobjednički pogodak zabio tek u 88., dok su protiv Hrvatske u 95. minuti zbog zaleđa ostali bez izjednačujućeg gola.

image
RONALD GORSIC Cropix

"Neka publika pati što je više moguće, mantra je velikog redatelja Alfreda Hitchcocka, a kojom se očito vodi i izbornik Steve Clarke. Međutim, ovo je bila više nego divljenja vrijedna izvedba, ali još jedna zbog koje je Clarke mora podizati svoje igrače s poda. Još jedan tijesan poraz koji je imao ohrabrujuće stvari, ali onaj koji produžava najgori niz natjecateljskih rezultata u povijesti Škotske", viđenje je Toma Englisha, novinara BBC-a specijaliziranog za Škotsku.

Iako je došla do nova tri boda, Hrvatska protiv Škotske nije odigrala utakmicu ‘za pamćenje‘. Gosti su se Vatrenima postavili ravnopravno, a mnogi su mišljenja da je neriješen ishod onaj kojim je trebala završiti ova utakmica.

"Hrvatskoj smo dali zasluge i poštovanje koje su zaslužili govoreći o njima i ističući njihove kvalitete. Nisam vidio veliki jaz između nas i njih. Hrvati su dobar protivnik, no smatram da je i Škotska bila vrlo dobra. Ponovno, nekoliko propusta u koncentraciji, ili možda lošije pozicioniranje, uvjetovano Vatrenima koji vas dovedu u takvu poziciju, koštalo nas je poraza", riječi su bivšeg škotskog reprezentativca Jamesa McFaddena za Daily Record.

image
DAMIR SENCAR Afp

Iako se ovoga puta nije upisao u strijelce, još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Luka Modrić i već po propisima dočekao hvalospjeve protivničkog tabora.

- Vidno je da je njegova minutaža u Madridu smanjena ove sezone. Međutim, Škotska se time možda prevarila i pomislila da njegove moći možda nestaju tijekom mirnije izvedbe u prvom dijelu. Ipak, njegova je klasa ponovno zasjala u nastavku kada je odveo svoju momčad do pobjede", zaključio je škotski Daily Record.

Linker
13. listopad 2024 14:49