FRANCK FIFE Afp
OŠTRE RIJEČI

Slavni Francuz nagazio Mbappéa: ‘Ne igra kao prije i ne sije strah, a ono što je učinio je neprimjereno‘

Bixente Lizarazu nije štedio riječi kritika prema jednoj od najvećih nogometnih zvijezda današnjice
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2024. 14:37

Kylian Mbappé je ovog ljeta prešao u Real, a početak madridske epizode ne prolazi baš najbolje jer je ‘Kraljevski klub‘ u četiri utakmice osvojio tek osam bodova i već ima četiri boda zaostatka za Barcelonom. Mbappé nije zabio gol do posljednje utakmice protiv Betisa kada se dvaput upisao u listu strijelaca pa se nadao da će mir pronaći s reprezentacijom. No, Francuzi su put u Ligi nacija počeli porazom (1:3) od Italije, a Mbappé je dobio kritike i zbog igre, ali i zbog nekih spornih izjava.

Naime, upitan o tome kakav doček očekuje na Parku prinčeva nakon odlaska iz PSG-a, Mbappé je rekao da nije razmišljao o tome, a to je zasmetalo Bixentea Lizarazua, bivšeg francuskog reprezentativca.

- Mbappéova konferencija za novinare u četvrtak me iznenadila i zbunila. Izjave koje je dao nisu bile primjerene vođi, a još manje kapetanu. Ne možeš biti ravnodušan prema osjećajima francuskih navijača, njihovim frustracijama i pitanjima. Trebao bi pokušati odgovoriti, dati im nadu; to je dio posla i emocionalne veze koju moraš imati sa svojim publikom - rekao je Lizarazu dodajući kako je ovo sve posljedica konfliktne situacije s njegovim bivšim klubom, gdje su vanjske stvari prevladale nad sportom.

- Postoje trenuci u karijeri kada se moraš zaustaviti i ponovo fokusirati na sebe. Mbappé prolazi kroz teško razdoblje, a njegovu najbolju verziju smo vjerojatno vidjeli na Svjetskom prvenstvu 2022. To je ono što želimo opet vidjeti. Danas više nije eksplozivan i odlučujući kao nekada. Ostaje sjajan strijelac i igrač, naravno, ali više ne izaziva strah kao prije - smatra Lizarazu.

Linker
09. rujan 2024 14:37