DAMIR KRAJAC Cropix
KRILNI BRANIČ VATRENIH

Sosa: ‘Bez obzira na poraz mislim da smo na dobrom putu, znamo što nam je prvi cilj‘

Jako sam sretan što sam otišao u Serie A, nakon turbulentne sezone u Ajaxu, otkrio nam je branič Vatrenih
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. rujan 2024. 18:53

Borna Sosa odradio je devedeset minuta u Lisabonu s Portugalom, njegov udarac natjerao je Dioga Dalota na autogol. U startu je obrana imala problema, kasnije se bolje pozicionirala i djelovala.

- Šteta zbog poraza. Krenuli smo dobro, imali smo dobar plan za utakmicu. Prvi put igramo u ovom sustavu, malo smo promijenili i probali. Mislim da je dobro izgledalo. Nažalost primili smo dva gola, mogli smo i mi zabiti još koji. Imali smo dosta vremena kontrolu utakmice, ali na drugoj strani bio je težak i dobar protivnik. Zabio je dva kvalitetna gola. Bez obzira na poraz mislim da smo na dobrom putu - kazao nam je Sosa na kraju večeri, na stadionu Benfice.

Kakve su bile izbornikove instrukcije nakon prvog dijela igre?

- Rekao je da je dosta stvari dobro. U nekim situacijama smo možda bili pasivni i puštali centaršuteve, tako smo primili drugi gol, ali smatram da je to bio jako kvalitetan pogodak, i ubačaj i realizacija. Mogli smo bolje, što je normalno, ali napravili smo preinake, ulazimo u novi ciklus, pokušat ćemo se što prije stabilizirati da budemo sve jači i uspješniji.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Kako je vidio prvi gol kad je Diogo Dalot pobjegao?

- Krivo mi je zbog tog pogotka. Na kraju sam uklizao, jako je nesretno za nas lopta ušla u gol, dobro smo pokrili Livaković i ja. On jedan dio, ja drugi s klizećim, mislim da je tu puno više sreće bilo za njih nego nečega drugoga.

Za ispunjenje ambicije koja je četvrfinale Lige nacija, kao preduvjet za dalje, treba biti ispred Poljske. U nedjelju je bitna utakmica u Osijeku.

- Da. Znamo što nam je prvi cilj, to je pobjeda. Igramo doma, pred našim navijačima. Izaći ćemo hrabro kao što trebamo i idemo uzeti tri boda.

Od ovog ljeta igra u talijanskoj Serie A. Što dobiva u Torinu u odnosu na Ajax u kojem je proveo samo godinu dana?

- Jako sam sretan što sam otišao u Serie A, nakon turbulentne sezone u Ajaxu. Vrlo dobro smo krenuli, u tri utakmice osvojili smo sedam bodova. Mislim da bi trebala biti dobra sezona, nadam se da hoće jer imamo pravu ekipu.

Što može reći o svojoj godini u Ajaxu? Vjerujemo da će je htjeti što brže zaboraviti... Što mu se u Amsterdamu događalo?

- Otkad je smijenjen sportski direktor Sven Mislintat koji me doveo, sve mi je krenulo nizbrdo. Ne mogu ništa više od toga reći. Događale su se neke stvari za koje nisam ni znao. Eto, nadam se da će ove sezone biti bolje.

Mislintat je dobio otkaz zbog loših rezultata, ali izbila je i afera upravo oko njegovog transfera i ljudi koji su u njega bili uključeni. Bacili su ga na kraju sezone u drugu momčad. Jeste li se korektno rastali?

- Jesmo, korektno. Bio sam u drugoj ekipi, ali sve je okončano korektno.

Transfer se dogodio nešto kasnije, je li spreman ili mu još treba da bi dohvatio 100 posto forme i moći?

- Vraćam se, malo pomalo. Dolazim sve više i više, još malo mi treba da budem na tih 100 posto.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

U reprezentaciji je na Euru imao mizernu minutažu, možemo li sada očekivati veći kontinuitet kvalitetnih igara u Serie A i nacionalnoj vrsti?

- Nadam se da će biti tako.

Među Vatrenima ima igrača kojima igra s trojicom stopera više odgovara i drugih koji nemaju s njom puno iskustva. Sosa je jedan od onih kojima itkako paše.

- Da, tako je. To sam igrao u Stuttgartu u svojem najboljem dobu u karijeri, kad sam imao najveću minutažu u zadnjih 5-6 godina i mislim da je pozicija lijevog wing-backa u toj formaciji za mene idealna - konstatirao je Sosa.

Linker
06. rujan 2024 18:54