ANTE CIZMIC Cropix
OSUDILI NAVIJAČE

Španjolci nakon sudara s Vatrenima: ‘Hrvatski su nas navijači iznenadili, ali jedan detalj je bio zaista ružan‘

‘Iznenadili su nas Hrvati, zviždali su tijekom himne, bacali pivu na teren...‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 19. lipanj 2023. 19:12

Manje od 24 sata prošla su od finala Lige nacija u kojemu je Španjolska slavila protiv Hrvatske boljim izvođenjem jedanaesteraca (5:4) nakon što su regularni dio i produžeci završili 0:0. I dok su se Vatreni otišli na zasluženi godišnji odmor, a Španjolci će to napraviti nakon svečane ceremonije u Madridu, reakcije i dalje pristižu.

Španjolska novinarka Inma Lidon osvrnula se za El Mundo o svim događajima vezanih uz utakmicu. Lidon u njemu piše kako su domaći navijači bili skeptični uoči početka Final Foura, a na kraju su došli do titule preko dva teška protivnika.

- Nije riječ o malenom trofeju ako si morao pobijediti europskog prvaka Italiju i trećeplasiranu Hrvatsku sa Svjetskog prvenstva u Kataru - smatra novinarka pa dalje u odlomku piše:

- Španjolska je trijumfom uspjela ušutkati atmosferu na stadionu za koje smo imali dojam kao da se nalazi usred Zagreba. Kao da su igrali na Maksimiru. Hrvati su bili neumorni i navijali tijekom cijele utakmice, ali jedan detalj je bio zaista ružan. Nesportski potez publike iznenadio je igrače koji nisu očekivali da će im Hrvati zviždati tijekom himne. Kad dodamo tome i činjenicu da su zbog sudačkih odluka bacali čaše piva na teren, pritom palili baklje na tribini i općenito stvarali pritisak na protivnika, ovaj je uspjeh neprocjenjiv - dodaje Lidon koja je zatim napravila distinkciju između odnosa na terenu i tribini.

- Glavni sudac Felix Zwayer nije morao intervenirati jer su se igrači međusobno poštovali. Hrvati dobro znaju kakav je osjećaj izvoditi jedanaesteraca i nisu se uplašili tog rizika jer su puno puta prolazili na sličan način, ali došao je i tome kraj.

Linker
19. svibanj 2024 03:17