KENZO TRIBOUILLARD/Afp
REAKCIJE POBJEDNIKA

Španjolci pripremaju golemi doček, a junak dvoboja govori: ‘Suigračima sam održao govor koji je i mene dirnuo‘

Posljednji naslov za Furiju bio je onaj s Europskog prvenstva 2012. godine
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. lipanj 2023. 23:55

U drugom pokušaju u finalu, nakon poraza na San Siru od Francuske 2021., Španjolska se okitila naslovom Lige nacija nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Hrvatske (5:4). Nakon 11 godina, kad je posljednji put Furija osvojila naslov (EURO 2012.) jedan trofej na nacionalnoj razini stiže u državu.

Kako Marca piše, naslovu koji raste unutar UEFA-ine sheme, želi se dati dodatan značaj. Zbog toga se posljednjih sati radilo na organizaciji proslave u Madridu. Momčad će spavati u Rotterdamu gdje će se održati prvi dio fešte za osvajanje Lige nacija. Ujutro će krenuti prema Madridu gdje se radi na finalizaciji velike proslave.

Drugi španjolski medij As naklonio se suigraču Luke Modrića iz Real Madrida, Daniju Carvajalu koji je realizacijom jedanaesterca donio naslov prvaka svojoj reprezentaciji i to izvođenjem "panenke": ‘‘Igrač Real Madrida, naviknut na ove bitke, izveo je penal koji nam je donio Ligu nacija!‘‘

Ovako je za njihove medije nakon utakmice komentirao branič Reala.

- Bio sam vrlo jasan da ću biti šesti koji će pucati. Htio sam ga izvesti na taj način. Posvećujem ga svojoj obitelji. Danas je bio prvi finale u kojem nisam krenuo kao starter i pokušao sam inspirirati igrače govorom koji je čak i mene dirnuo - reakcija je Carvajala.

Marca se pak naklonila vrataru Unaiju Simónu koji je u raspucavanju obranio dva penala (Majeru i Petkoviću) te su ga nazvali junakom njihovog pohoda na Ligu nacija. I on je dao svoje viđenje za domaće medije netom nakon ceremonije.

- Znali smo da nas čeka tijesna utakmica. Računali smo da će biti vrlo čvrsti u obrani, ali uspjeli smo parirati njihovim protunapadima.Nisam očekivao da ćemo ići na penale, ali bitno je da smo uzeli trofej. Posvećujem ga svim igračima i osoblju...

Rodri se prometnuo kao MVP u finalu Lige nacija. Veznjak španjolske momčadi bio je najbolji igrač protiv Italije u polufinalu, a zatim ponovio isto i s Hrvatskom, piše Mundo Deportivo.

- Vratili smo Španjolsku tamo gdje joj je mjesto. Puno sreće. Bila je to teška utakmica protiv velikog rivala. Nogomet je jako skup, ali ova generacija obećava puno - započeo je veznjak Manchester Cityja za La1., pa nastavio - Znamo da vas Hrvatska tjera do krajnjih granica, ali bili smo vrlo jaki mentalno. Momčadi bih dao ocjenu 10. Stvari se mogu poboljšati, ali pobjeda vam daje poticaj da pobjeđujete više.

Linker
02. svibanj 2024 08:38