KENZO TRIBOUILLARD Afp
PREKRASNI PRIZORI

Spektakl koji se ne propušta: Pogledajte kako izgleda atmosfera na tribinama, Hrvati napunili De Kuip

Osim dva punkta prepuna Španjolcima, na stadionu se nalazi oko 35 tisuća hrvatskih navijača
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. lipanj 2023. 21:27

Kad Vatreni igraju finale u Rotterdamu to nije niti moglo biti drugačije. U nedjelju 18. lipnja najveća hrvatska luka nije bila Rijeka nego Rotterdam. Praktično cijeli stadion postao je naš. Nešto slično viđeno je samo u Kalinjingradu na otvaranju Svjetskog prvenstva 2018. godine. No, iako je tada kod mnogih vladao dojam da su naši zauzeli cijeli stadion među njima je bilo i Rusa, a na De Kuipu su Hrvati uzeli sve. Osim dva punkta namijenjena fanovima La Roje. Procjena je da se na De Kuipu našlo oko 35 tisuća hrvatskih navijača.

Već prilikom dolaska autobusom ekipe na stadion frenetično su pozdravljeni, Luka Modrić je dozivan i dobio je ovacije, a na tribinama su ga dočekale poruke: "Luka molim te dres...", ali i "Luka molim te zagrljaj".

Dok je reprezentacija ulazila u svlačionicu De Kuipa orilo se "Hoćemo pobjedu" kao uvod u strastveno navijanje.

Na polufinalu s Nizozemskom na stadionu se našlo oko 18 tisuća naših navijača, no na završni ogled pohitali su i neki koji su prvi put uživo gledali nogomet. Stvorili su spektakularno ozračje, rijetko viđeno u reprezentativnom nogometu. Briljantno. Čudesno.

Tribine su bile okićene s četiristotinjak hrvatskih zastava, a imena gradova i mjesta na njima govore o rasprostranjenosti Hrvata širom planeta.

Na De Kuip stigao je predsjednik RH Zoran Milanović te u ime Vlade ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. HNS nije zvao nekadašnje reprezentativce, no neki su se pojavili na vlastitu inicijativu kao Robert Kovač i Ivica Klasnić. Susret je uživo gledao i Aljoša Asanović koji je bio i gradu čekajući susret s prijateljima. Sada radi u UEFA-i.

image

Zvonimir Boban, Nikolina Brnjac i Aljoša Asanović na finalu Lige nacija u Rotterdamu

DRAžEN ANTOLIć

image

Doktor Tomislav Madžar i Antonio Plazibat

ČITATELJ SN

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

U podršku muževim stigle su brojne supruge igrača – Modrićeva Vanja, Livakovićeva Helena, Perišićeva Josipa, žena Zlatka Dalića Davorka. Kako snimaju film o Vatrenima, a i veliki su navijači nije čudno što su na De Kuip došli i slavni redatelj Pete Radovich i njegov suradnik bivši košarkaš Damjan Rudež. Kao i još jedan košarkaš Ivica Zubac. Profesor Tomislav Madžar redovni je pratitelj Hrvatske na bitnim utakmicama, a stigao je po najavi i Ante Plazibat.

Na stadionu su se našli i brojni roditelji igrača, od Luke Modrića nadalje. Među svim tim nogometnim i inim ljudima Vatrene je uživo došao pogledati i Ivan Leko, trener Hajduka.

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

UEFA se dakako prezentirala u najjačem sastavu na čelu s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom i Zvonimirom Bobanom koji zbog pogreba Silvija Berlusconija nije uživo pratio polufinale. U loži su mjesta zauzela velika trenerska i nekadašnja igrača imena iz europskog i svjetskog nogometa.

Linker
12. svibanj 2024 16:58