Kristijan Bistrović

 ANP/DDP USA/PROFIMEDIA
POGLED IZNUTRA

Stiglo upozorenje, ‘špijun‘ otkrio što se sprema Daliću i Vatrenima: ‘Koeman će htjeti tri stvari‘

‘Bit će to gušt za igranje, a i naših navijača se očekuje poprilično‘, rekao je naš sugovornik
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. lipanj 2023. 08:07

Ronald Koeman u ponedjeljak okuplja Nizozemce za Ligu nacija. Priznaje da ima problema jer Daley Blind i Georginio Wijnaldum malo su igrali ovog proljeća za Bayern i Romu, a Memphisa Depaya svako toliko muči ozljeda mišića, te važe hoće li na njih računati. Za Blinda je dao naznaku kako vjerojatno neće biti u prvom planu. Zato se uzda u Frenkieja de Jonga, kojeg smatra ključnim igračem.

U nizozemskoj ligi ove sezone igrala su šestorica Hrvata, jedan od njih je bivši mladi reprezentativac Kristijan Bistrović u Fortuni Sittard na posudbi iz ruskog CSKA. I on je imao problema...

- Krajem veljače iskrenuo sam gležanj, odlomio mi se dio kosti, te sam dva mjeseca igrao pod injekcijama i s bolovima. Posljednja dva kola više nisam mogao, morao sam u Zagrebu napraviti artroskopiju kod doktora Eduarda Roda, liječnika Vatrenih. Očekujem da ću za dva mjeseca biti potpuno spreman - kazao nam je Bistrović.

image

Kristijan Bistrović (desno)

PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Oslikao je kako danas vidi Oranje.

- Na Svjetskom prvenstvu su igrali nešto opreznije, izbornik je tada bio Louis van Gaal. Pretpostavljam da će pod Ronaldom Koemanom nastojati biti vrlo ofenzivni, kao što se i igra u nizozemskom prvenstvu. Htjet će dominaciju, kontrolu i golove... - mišljenje je hrvatskog nogometaša.

Odlična atmosfera na tribinama

Koeman je jasan, želi napraviti rezultat u Rotterdamu, poslao je poruku kako ga priče o pripremi za Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine ne zanimaju jer Nizozemska, po njemu, uvijek mora pobjeđivati. U ožujku nisu igrali dobro, Francuska ih je u kvalifikacijama za EP matirala 4:0, a Gibraltar su svladali 3:0 u utakmici s nevjerojatna 52 udarca prema golu, od toga je “samo” 12 išlo unutar okvira.

Na listi koju je objavio ima 26 imena, u ponedjeljak mora UEFA-i poslati na koja 23 će se osloniti.

- Nizozemci igraju tehnički i kombinatorno, nastoje puno pucati, no teško je danas reći što očekivati od njih. Hrvatska ima dobre šanse, kao i protiv svakog suparnika. Naši su nebrojeno puta pokazali da su u samom vrhu, ali i Nizozemska je tu blizu. Očekujem čvrstu utakmicu, izgledi su 50:50, neki će detalji odlučivati o pobjedniku. Domaćin će imati odličnu atmosferu u Rotterdamu jer tamo je dodatno pojačano zanimanje za nogomet, tako i za reprezentaciju, budući da su prvaci. Bit će to gušt za igranje, a i naših navijača se očekuje poprilično - ističe Bistrović.

image

Ronald Koeman

PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Dodaje da u klubu tijekom sezone nije čuo puno priče o reprezentaciji, što je i normalno jer svatko vodi svoje brige, no zna se koji su glavni aduti Oranja.

- Imaju svjetske igrače poput De Jonga u vezi, Van Dijka u obrani i Depaya, bude li spreman, u napadu. Na svakoj poziciji izbornik može računati na dva vrsna igrača. Opasni su u svim segmentima, kako iz brzih akcija, tako i iz prekida. Neće biti laka utakmica, no vjerujem da možemo proći.

Dvojba na vratima

Koji su najjači hrvatski aduti pred rotterdamsko nadmetanje?

- Očekujem da će se naši nametnuti posjedom, iako će i to biti ozbiljan zadatak jer i Oranje voli držati loptu. Sigurno će Koeman htjeti da bude njihova, ali poznavajući našu reprezentaciju sve će učiniti da kontrola utakmice ipak bude naša, te da se realiziraju šanse kad do njih dođe - konstatirao je 25-godišnji veznjak.

Jedna od dvojbi Nizozemaca mogla bi biti tko će braniti. Jesper Cillessen iz NEC-a, kojem je Koeman dao prednost u ožujku, u ovome trenutku nije u konkurenciji, a Andriesa Nopperta, prvog na Svjetskom prvenstvu u Kataru, po dolasku je gurnuo u treći plan. Sad ga je pozvao, kao i Justina Bijlowa iz Feyenoorda i Marka Flekkena iz Brentforda. Mogao bi to na koncu biti domaći čuvar mreže Bijlow.

Linker
22. travanj 2024 23:08